torsdag 19 februari 2015

Mellanmål i stekpannan.

 
Jag kan bli så där galet sugen på äppelpaj, ja eller äppelkaka. Kanel och äpplen tillsammans med vaniljsåsen Mums! Fast nu kan man ju inte äta semlor ena dagen och smälla till med äppelpaj den andra dagen, nej någon måtta får det allt vara. Suget efter äppelpaj löste jag så här.
 
Jag skivade ett äpple och stekte tills de blev lite mjuka i smör. Strödde lite kanel, kokos och flagad mandel över och så serverade jag det med en stor sked kvarg + pyttelite vaniljsocker. Jorå, det funkade. En kopp kaffe till det så.. ja ett enkelt och ganska så nyttigt mellanmål. Man kan ju utesluta vaniljsockret och ta stevia i stället om man vill ha sötma utan kalorier. Jag ville ha vaniljsmaken.
 

5 kommentarer:

  1. Ser ju gott ut! Vi lyxade till det med lite våfflor i eftermiddags. Kram

    SvaraRadera
  2. mm, så gott! Jag brukar också steka äppelbitar ibland, men nog häller jag i en del socker också... och havregryn, nötter... mums till glass! Men ditt är förstås nyttigare, jag borde prova det också!

    Kram Gunilla

    SvaraRadera
  3. Mmmm, det där påminner lite om min fyllning till just äppelpaj (minus kvargen då). Testa vaniljpulver och blanda med stevia, så slipper du ta socker :-) Vaniljpulver är gjort av äkta vanilj och är väldigt drygt.
    Ha de gott. Kram, Catarina

    SvaraRadera
  4. Det där ser ju jättegott ut! Och ett relativt nyttigt mellanmål/fika, tack för tipset! Heja dig Pia vad du verkar vara ambitiös med dina kolhydrater. Bra jobbat!!

    Många helgkamizar aka

    SvaraRadera
  5. Det där låter gott. Kram Anette

    SvaraRadera

Tack snälla för din kommentar! Blir så glad för dina tankar!