onsdag 4 februari 2015

Annorlunda laxrätt.


Ok, det blir rätt mycket fisk här hemma nu för min del. Jag har inte riktigt hittat den där vegetariska feelingen ännu. Linserna ligger här men blir inte tillagade så som jag vill. Jag måste sakta men säkert vänja och lära mig. Eftersom resten av familjen inte valt att avstå från kött så blir det lite knepigare.
 
Men jag vill bjuda lite på den här kombon av lax, stolt fjällskivling och räkor som maken bjöd på i måndags.  Min unga kollega undrade vad stolt fjällskivling är, det är en svamp förklarade jag. Hon bara stönade, meeen det är ju ingen maträtt, det är en mardröm Pia. Ha Ha!

Inga konstigheter alls, man bara steker laxfiléerna, kryddar med salt och citronpeppar, steker svampen och sist så slår man på lite matlagningsgrädde och toppar med räkorna. Servera med brysselkål till mig (LCHF)och potatisstompa till de andra. 
 

6 kommentarer:

  1. Åh så gott det ser ut!
    Kram Stina

    SvaraRadera
  2. Mmm ser gott ut, men utan fjällskivling för min del :o
    Linser är svårt att tillaga, måste koka så försiktigt men så himla gott och användbart. Jag äter mycket bönor och kikärtor, också väldigt användbart till både sallader och röror. Kolla lite på Saltå Kvarns hemsida, de har både tips och recept
    Ha de gott. Kram, Catarina

    SvaraRadera
  3. Huuu a stackars dig..;) Lax är ju nästan det värsta som finns.....
    Fast det SER gott ut..;)
    Å du...klart det är muskler...de 2 kilona...
    Synd att inte jag kan säga detsamma...haha.
    Kram Katarina

    SvaraRadera
  4. Lax är gott och enkelt att variera. Jag skulle nog avstå den där svampen tror jag , dock ;) Men det ser gott ut! =)
    Kram/Maria

    SvaraRadera
  5. Läckert!
    Jag postade paketet igår!

    SvaraRadera
  6. Jag har inte koll på vad du inte äter så jag har svårt att rekommendera några vegetariska recept men här kanske du kan hitta någon inspiration: https://vegmat.se/vmvr15/
    Åt en god och enkel soppa här om dagen. Det var en tomatsoppa där man i slutet mixade ner stora vita bönor med mixerstav. Mättande och proteinrikt. ;)
    kram

    SvaraRadera

Tack snälla för din kommentar! Blir så glad för dina tankar!