torsdag 22 januari 2015

Tillskott eller inte?

Sitter och läser på lite i mina gamla studieböcker. Det här med att äta vegetariskt gör att man bör se upp lite så man får i sig tillräckligt av alla vitaminer och mineraler som kroppen behöver, ja det är ju en hel vetenskap faktiskt.
 
Nu har jag inhandlat lite vitaminer. Egentligen så vill jag få i mig det jag behöver via maten. Det är lite svårt att få tillräckligt med D-vitamin den här årstiden via solen. Faktiskt omöjligt för oss nordbor. Sola solarium funkar men det gör jag ju inte. Så det får bli i tablettform + en massa fet fisk. Jag hoppas att jag ska känna mig lite piggare sen.
 
Små blommor på köksön är en riktig "vitaminkick" också tycker jag så det fick bli en primula. Just det tillskottet är jag inte ett dugg oroad över. Fast med tabletterna så undrar jag lite..  jag läser på innehållsförteckningen. Klumpförebyggande medel. Vad är det? Kanske man slipper ha en klump i magen då om man äter det, eller en klump i halsen när man är lite ledsen, ja ni vet. Hi Hi! Nej jag skojar.
 
 Föresten så har jag knaprat i mig rosenrot och havsnypon i månader. Om det har hjälpt vet jag inte riktigt men det skadar i alla fall inte.(På tal om tillskott, inlägget är inte sponsrat fast man kan tro det) Äter ni tillskott?
 

9 kommentarer:

 1. Hi hi vad bra med klumpförebyggande medel i. det har jag inte tänkt på att det står. Äter D vitamin och Magnesium. Livsmedelsverket har kommit ut med nya riktlinjer hur vi ska äta för att må bra. Det ändrar sig under årens lopp......
  Kram Helena

  SvaraRadera
 2. Nej, aldrig ätit några tillskott faktiskt. Egentligen borde man kanske gå till någon som talar om vad just jag behöver?? Jag har så svårt att veta vad jag saknar via maten jag äter. En hel vetenskap, som sagt. Känns som att det blir svårare och svårare att veta hur man ska äta? Dieter och rön hit och dit. En djungel...
  Kram/Maria

  SvaraRadera
 3. Nej, Pia, jag äter inga tillskott! Jag är inte motståndare till så mycket men konstgjorda vitaminer ger jag inte ett vitten för, liksom uppvärmning av mat via microugn. Tror det är åldern (och kanske erfarenhet) som gjort att jag har denna inställning. Om vi äter allsidig kost så behövs inga extra vitaminer, fast D-vitamin är ju svårt att få tillräckligt under vintern. Ändå tror jag att om man försöker vara ute i solen när den visar sig så klara de flesta av vår sega vinter. Nu pratar jag om medelsvensson, undantag finns och då är D-vitamintillskott befogat.

  Lycka till med din kur.

  Må gott!
  Kramar från Eva-Mari

  SvaraRadera
 4. Hej Pia! Jag tar en kur med Berocca då och då när jag har stressat för mycket...annars ingenting annat. Försöker äta varierat och efter säsong dock är jag ganska dålig på frukt och grönt tyvärr!
  Lax och ugnsgratinerade rotfrukter äter jag ofta ofta, inte bara för att det är nyttigt utan för att det är sååå gott...
  Lycka till med ditt nu och hoppas du får i dig allt man ska!
  Varm kram till dig,
  Titti

  SvaraRadera
 5. Varierad kost är min nyckel, och ett par kurer Berocca under vintern/våren innan ljuset kommer tillbaka. Eftersom min man låter mig veckoplanera maten, har jag chansen att verkligen variera kosten. Massor av fet fisk, rotfrukter, kål i alla möjliga former och sen givetvis lite kött.
  Lycka till med din kost. Kram, Catarina

  SvaraRadera
 6. Hallå där!
  Himmel va du är duktig med träning o kost..;) Pepp pepp...
  Jag äter B-vitamin för min kropp har slutat ta upp det ur maten det blir visst lätt så då man har fel på sköldkörteln...
  För ganska länge sen köpte jag omega3 för jag äter alldeles för lite fisk och jag hatar ju lax..;)
  Men jag har bara tagit det 2ggr än så länge så det hjälper nog inte..haha..
  Jag klarar liksom inte att komma ihåg att ta dem..
  Vilken fin blomma! den färgen blir man ju så himlans glad av.
  Kram Katarina

  SvaraRadera
 7. Jag brukar äta D-vitamin på vintrarna - men har kommit helt av mig! Tack för påminnelsen!

  Haha klumpförebyggande, kan det hjälpa mot den där stora klumpen man har utanpå magen också tro?

  Önskar dig en fin fredag!
  Kram Malin

  SvaraRadera
 8. Nej, men jag borde verkligen äta tillskott av D-vitamin, särskilt som mörkhyad. Tack för påminnelsen :)

  SvaraRadera
 9. Nä jag tar inga tillskott. Jag satsar på varierad kost istället. Det enda är väl att jag äter järntabletterna jag får på blodgivningen. Jag har levt halva livet utan kött nu och har inte märkt några bristsymtom.

  SvaraRadera

Tack snälla för din kommentar! Blir så glad för dina tankar!