torsdag 15 januari 2015

Om katter på vinden, tulpanens dag och en ny pläd.

Hej! Jag börjar med att förklara tydligt att jag höll mig från att äta kött från fyrbenta djur i går. Jag åt faktiskt kycklingburgare, inte hamburgare. 
 Katterna då. Ja jag sitter här och hör ett märkligt ljud. Det låter som en marskatt ni vet som jamar och låter för allt vad katthalsen orkar. Vårtecken tänker jag först. Försiktigt kikar jag ut genom dörren men det finns ingen katt där. Sedan försöker jag analysera vart ljudet kommer ifrån, det kommer från vinden.
 
Hjäääälp hur har det kunnat komma upp katter där? Jag sätter nästan en dadel i halsen. Sedan blir det tyst och jag förstår att det måste vara vinden som busar, eller? Det viner väl i skorstenen eller i någon ventil vad vet jag.
 
 
 
Gillar skarpt min nya premie, en lite tunnare pläd som det är skönt att svepa in sig i just när det blåser så där ute. Ett doftljus med äppelbomsdoft låg det i paketet också.
 
Tulpanens dag är det ju idag som alla säkert redan vet. Inte värst fina tulpaner jag fick tag i precis. Nåja...
 
Dom får ända förgylla dagen. Jag ska svepa in mig i pläden mysa och njuta av brasa, doften från ljuset och tulpanerna men först, ett träningspass med step och styrka. Hoppas kattljuden upphör annars kommer jag inte kunna sova i natt.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

5 kommentarer:

 1. Jaa, ikväll är det riktigt mysväder! Plädar, te och massor av ljus.
  Snygg pläd, man kan aldrig ha för många, man vet ju aldrig när det slår till och blir svinkallt ;-)
  Ha de gott. Kram, Cat

  SvaraRadera
 2. Ja men fy jag skulle nog också undra lite! Hoppas "katten" ger med sig!

  Vilken fin pläd! Här har det inte blivit några tulpaner idag tyvärr....men jag älskar tulpaner så jag får nog iväg och handla några i morgon.

  Kram och ha en mysig kväll!
  Malin

  SvaraRadera
 3. Inget fel på de tulpanerna! Tycker inte jag i alla fall! Fast för en trädgårdsmästare som du, så "duger" de alltså inte! ;) =) Skämtar bara med dig! Men är helt säker på att dina egna blommor är vackras, även om de där tulpanerna är helt okej!
  Hört talas om "kattvind" förresten? Har alltid trott att det är de där vinklarna som blir i snedtaken, men det är alltså när det blåser så att det låter som det jamar!!??? ;) :) *skratt*
  Kram på dig fina och tack för alla röster du lagt på mig!
  /Maria

  SvaraRadera
 4. Spöken på loftet tro? Hi hi...ett härligt inlägg som vanligt och jättefina bilder! Klart vi ska frossa i tulpaner nu...man behöver mycket färgglädje nu!
  Kram från ett stormigt Öland och Titti

  SvaraRadera
 5. Vad duktig du är som tränar. Och vilken fin filt, vad kommer den i från? :-) Tur att det bara var vinden och inte någon stackars katt som inte kan ta sig ut... :-)

  SvaraRadera

Tack snälla för din kommentar! Blir så glad för dina tankar!