tisdag 13 januari 2015

Hitta guldkorn!

 
När man ska föra in nya vanor, eller göra en omställning så krävs det tålamod och planering. Jag är dålig på bägge sakerna ska jag erkänna, väldigt dålig faktiskt. Nejdå jag vet att man inte ska tänka negativa tankar om sig själv utan försöka hitta guldkornen.  Ok! Då tänker jag så här.. Jag gillar omställningar och förändringar som leder till det bättre.
 
Jag är lite envis, (efter far min) jag gillar utmaningar, fast till en viss gräns så klart. Ja men då så,  då går det väl, om man bara vill tillräckligt mycket menar jag. På fönsterbrädan i sovrummet växer det fast det inte borde det. Kanske för att jag vägrat ge upp, kanske för att jag är envis, men absolut inte för att jag planerat det eller haft allra minsta tålamod. Som sagt hitta guldkornen. Dom som håller i längden liksom.
 
Tåliga arter och vilja är facit på det när det gäller fönsterbrädan. Ja men när jag tänker efter så, kanske annars också.
I morgon ska jag besöka staden.. Jojo.. Då kanske det blir lite, och jag poängterar, lite planering ändå av det nya kontoret. Om jag ska vara riktigt ärlig så har jag faktiskt pytte-lite tålamod när det gäller det också.
 
 
 Ska man hitta guldkorn så får man vaska, sila sanden och hitta det där extra fina glänsande kornen.

4 kommentarer:

 1. Hitta guldkornen i vardagen är viktigt, framför allt den här årstiden tror jag. Man går liksom lite på sparlåga och har inte samma energi som vanligt.
  Så vrsam guldvaskning gäller :-)
  Ha de gott. Kram, Cat

  SvaraRadera
 2. Vad fint du har i dina fönster! Kanske dags för mig att hitta tålmodiga växter :-).

  Jo det där med tålamod....inte min starka sida heller!
  Kram Malin

  SvaraRadera
 3. Ps. Glömde ju säga att vad kul att du också har likadana kuddar på g! De var riktigt fina!

  Kram igen!
  Malin

  SvaraRadera
 4. Hitta guldkorn blir nog viktigare och viktigare ju äldra man blir. Njuta nu.
  Tålamod är jag ingen specialist på!!!!

  SvaraRadera

Tack snälla för din kommentar! Blir så glad för dina tankar!