lördag 3 januari 2015

Fjällröding till middag

 
I går bjöd jag på en fiskrätt fast inte riktigt som hos Tina i Fjällen utan mer typ "inne i en stuga i Uppland". När vi satt och kikade på programmet så såg jag en längtan hos maken, en fjäll-längtan och en fiskelängtan. Så när jag hittade fjällröding i frysdisken (nej jag har tyvärr inte fiskat själv) så bestämde jag mig för att överaska med en god fjällmiddag.
 
Tina skakade grädden i en plastpåse där ute i fjällvärlden men jag tog elvispen. Wooow vad gott det var. Grädden blandat med citronsaft och senapspulver smakade pepparot. Syrad grädde heter det, Sååå smarrigt till den stekta fisken, potatisen, löken och tunnbrödet. Massor av kolhydrater tyvärr, men vad sjutton man får fuska lite.
 
Värt att testa om ni inte redan gjort det. Receptet finns på recept.nu
Lördagen har ägnats åt träning och ett projekt.. jag är riktigt nöjd faktiskt. Jag visar i morgon. Om någon nu tror att jag rensat skåp och fixat skoförvaring som jag planerat så... Nopp det var fel. Jag är inte bra på att hålla mig till planeringen. Fniss!
 
 

 

 

 

8 kommentarer:

 1. Ah men.... gud så gott det lät! Å pepparrotssmak, så härligt ju! ;) =)
  Nyfiken på ditt projekt! Tittar in i morgon igen! =)
  Kram kram!
  /Maria
  P.s, hade det inte varit för att P också vill att vi ska använda rummet redan, så hade jag inte fått inreda det! ;) Men visst... ibland är mitt piff i vägen ;)

  SvaraRadera
 2. Alltid spännande med nya projekt ;-) Men du den där fjällrödingen måste jag testa, men jag kör nog också utan fjäll :o
  Ha de gott. Kram, Cat

  SvaraRadera
 3. Den rödingen hade inte dött förgäves, vilken god middag det verkar ha blivit!
  Kram

  SvaraRadera
 4. Hallå där, sååå gott lät inte detta?!! Trots brist på fjäll runt husknuten. Allt Tina gör både ser och låter riktigt gott. Dessutom ser det hur busenkelt ut som helst när hon smäller ihop en lunch under bar himmel.
  Hoppas febern gett med sig så du kan koncentrera dig på projektet :)
  Lördagskram från Kate

  SvaraRadera
 5. Åh, vad gott set ser ut och hungrig blir jag. Idag blir det en grönsaks stir fry, inte så dumt det heller ,fast röding, ja, det slår högre!

  SvaraRadera
 6. Åh, så gott... Jag älskar fisk - nästan all fisk... ;-) Blir spännande att se vad du hittat på... :-)

  SvaraRadera
 7. Så gott det ser ut...nu blev jag nyfiken på vad du har i görningen. Kram Anette

  SvaraRadera
 8. Mumms ♡ ...
  Godfortsättningskram!

  SvaraRadera

Tack snälla för din kommentar! Blir så glad för dina tankar!