söndag 4 januari 2015

Bricka av ett bord.

Söndag redan, bäst att ta vara på dagen. Det ser ut att bli en dag full av solsken och utomhuspyssel. Ok fast först ska jag berätta om projektet. Jag köpte två runda små bord för många herrans år sedan på det stora blågula ni vet. Nu har jag haft ett av borden ute på altanen och det var redo för slutstationen det vill säga slängas.
 
Men innan saker och ting slängs här så står dom och väntar i carporten ett x antal veckor eller månader också för den delen. Så härom dagen fick jag plötsligt en idé. Bordet åkte in igen, skruvdragaren fram och så använde jag den nedre delen på bordet.
 
Bästa arbetsbänken...
 
En fyrkantig avställningsyta. Pluggade igen hålen med en träplugg, spacklade, slipade och så på med självhäftande plast. En rulle som blev kvar från i somras, jag fixade ju kylskåpet i husvagnen. Fiffigt va? Idén fick jag här.
 
Lite svårt var det att få till det i hörnen så en och annan liten skrynkla blev det men det gör inget. Jag är nöjd!


 

6 kommentarer:

 1. Klart du ska vara nöjd! Superfint, ju! Jag har också tänkt den tanken, faktiskt. Tanken kom när jag och Johanna pratade om att hon kunde göra ett marmorbord själv, med just plast. Hon ville så gärna ha ett bord i marmor, men hade inte råd tyckte hon. Hon köpte ett träbord på ikeas fyndavd och målade vitt. Meningen var att det skulle klistras på plast, men hon hittade ingen tillräckligt bred. 50 cm, tror jag rullen var. Var köpte du din plast? Hur bred? Bordet blev bra även utan plast ;) De har låtit skära till en glasskiva som ligger ovanpå och skyddar färgen ;)
  Din bricka är supersnygg, nu vill jag nog ta tag i min också. Behöver bara en bricka först ;)
  Kram/Maria

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag köpte den i en färgaffär tror jag eller om det var i en presentbod. Minnet är bra men kort. Den här är 45 cm bred och är inte den riktiga marmorkopian utan något liknande, den här är mer grå.. / Pia

   Radera
 2. Så fin! Önskar att jag var lika händig och pysslig. Kram Stina

  SvaraRadera
 3. Vad fint det blev! Och bra tips!
  Kram

  SvaraRadera
 4. Vilket bra återbruk. Det får du lägga ut på fb återbrukssida.
  Jag har också en sådan rulle men har inte fått någon bra ide än, men nu börjar hjärncellerna arbeta.
  Kram Helena

  SvaraRadera

Tack snälla för din kommentar! Blir så glad för dina tankar!