måndag 17 november 2014

Korv på måndagsvis.

Vad blir det för mat?
Ständigt denna fråga.
Vi rensar lite i frysen och hittar tre små snuttar med falukorv, sådana som kanske skulle kunna räcka till en eller två pers. Men nu så, tillsammans så räckte det till oss alla tre + en matlåda. Strimlad falukorv som bryns sedan på med en burk krossade tomater, lite matlagningsgrädde och vatten. Krydda med lite svartpeppar och så pytsa i nudlar. Man tager vad man haver liksom. Gott blev det och enkelt som tusan.
 
 Jag pillar bort nudlarna och öser på grönsaker i stället. Eftersom jag är galen i persilja så gick jag ut och hämtade några färska kvistar.
 
 Tänk att det går att skörda örter fast det snart är advent. Tänk att det fortfarande finns massor av svamp att plocka också. Underligt! 
 
 Nej det var inte jag som plockade för jag har haft annat för mig. Jag har softat på soffan denna eftermiddag med kaffe, liiite glögg och mörk choklad. Åhhh så skönt det var och behövligt.
5 kommentarer:

 1. Åhh vad härligt med trattisar, dottern plockade en hel del och jag torkade dem till henne så hon sparar plats i sin lilla frys.
  Ha de gott. Kram, Catarina

  SvaraRadera
 2. Å så gott det ser ut! Och så trattisar, har jag hittat 20 i år så är det i alla fall inte fler.
  Idag länkade jag till mandelpajen som du hade recept på förett tag sen, hoppas ok!
  Agneta kram

  SvaraRadera
 3. Låter som en toppenskön eftermiddag!!!
  Här blev det också korv igår ;) Korvstroganoff med ris.
  Ha en fortsatt fin ny vecka!
  Kram/Maria

  SvaraRadera
 4. Jag är ingen stor fan av vardagsmat. . . det ser gott ut, brukar få höra att jag är duktig på just stroganoff.

  Kram N

  SvaraRadera
 5. Mm, det är en av mina favoriträtter! :-) Fast på senare år börjar jag må mer och mer illa av korv...? Får kväljningar liksom.. konstigt.

  SvaraRadera

Tack snälla för din kommentar! Blir så glad för dina tankar!