torsdag 13 november 2014

Alla dessa skor...och hur det gick.

Som jag har längtat idag, att få komma hem. Inte för att jag inte ville vara på jobbet utan för att jag plötsligt blev så trött och omotiverad. Ibland så blir man bara det utan någon särskild orsak. Förmiddagen med fotograf, julpyssel och tomteluvor gick jättebra.  Whihoooo! Adventsljusstakarna åkte fram, julböckerna med och julkoftor på.
 
 Vi gjorde tomtar och tryckte eget julklappspapper, klippte ut fina hjärtan och målade glitterkottar. Jag tycker vi alla svarade bra på journalisternas frågor. Visst, det var lim överallt, lila glitter och färg, tomteskägg och piprensare dessemellan men ändå, det var lyckat. Sen gick nog luften ur mig. Det var då jag ville hem. Det var då som jag fräste lite onödigt surt och mycket åt både barn och kollegor. Men så äntligen, äntligen parkerade jag bilen här hemma...
 
Då snubblar man in i hallen över typ 100 par skor (neeej jag skojar) men 20 i alla fall, halvt inkastade i skohyllan. Famnen full av 6 kg djupfryst kalkon, en ryggsäck plus en matkasse. Oj, irritationen minskade inte om jag säger så.  Sommarskor, badtofflor och kängor om vartannat. Stöön! Bara att strunta i och hoppa över eller?
 
Nej, absolut inte... med den sköna julkänslan i bakhuvet så ville jag inte ha kaos i hallen, för vem kan vila och ladda batterierna då?
 
Såå nu är sommarskorna i garderoben. Träningsskor får stå framme och så en lucka till tonåringens dojor. Nu blir det soffläge. Har ni total sko ordning?


8 kommentarer:

 1. Total skooordning är det som gäller i vårt hus! Man skulle kunna tro att det bor ett helt militärt förband här hemma, men istället för kängor är det golfskor och träningsskor i hela hallen. Sonens stora 45:or tar plats och är överallt. Det är bara att fösa sig en gång och försöka ta sig in utan att slå ihjäl sig ;-)
  Men jag säger mig själv att det syns att det bor fler än jag här ;-)
  Ha de gott. Kram, Catarina

  SvaraRadera
 2. Kul att det gick bra med projektet på arbetet idag, men kan tänka mig att det är mycket just klister och glitter överallt, det har jag sett här när vi haft besök av tre små damer!!!
  Ordning på skor? Japp. Jag var en gång pedant, men man har ju fått jämka lite med åren. Men när det kom till skor och vi flyttade in här med många fina hyllor för just skor och skorna inte hamnade där, då förkunnade jag att om skor står på golvet så slänger jag ut dom genom dörren och det även om det både snöar och regnar. Jag fick göra det ett par gånger och sen finns inga skor på golvet mer. Man får vara hård!!!!
  Agneta kram

  SvaraRadera
 3. Jag försöker hålla ordning, men det är jobbigt att jämt behöva plocka undan allas saker.... DRYGT för en perfektionist och pedant, som mig... Då kan jag verkligen tappa tålamodet. Får man fråga vad det är på bilderna i hallen? Ser ut som nå lingonris av nå slag på ena, och kanske närbild på en larv....? :-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Bilderna är tagna i vår trädgård det är blommor, jag, växthus och lite annat. Meningen var att vi skulle byta bilder där men det har inte blivit av.

   Radera
 4. Med en hall mindre än två kvm och stövlar, kängor, vantar, jackor, saker på väg ut och sånt som ska in är det något trångt och sällan helt ordning.
  Känns annars lite tidigt just med tomat och glitter för min del. Mjukstartar nog lite med grönt, blommor och några änglar först.
  Allt gott
  Anette

  SvaraRadera
 5. Heeeeeeeeeeeej
  nu är jag här igen.....;)
  Jag har jobbat så monstermega mycket så jag tror jag går upp i atomer... å du jag struntar i plankan jag med...;)
  Guuuuud så mysigt jobb du har!!
  Jag vill också pyssla, läsa sagor och bli kramad av små armar på dagarna....
  Blä för dessa siffror...:(
  Hos oss så svämmar det också nästan alltid över med skor. Fast vi kommit överens om att de ska in i garderoben. det står alltid typ 2-3 par mitt på dörrmattan.... alla är alltid i storlekar större...;)
  Å va coolt att du har ett eget Ullared..;)
  Å så sist men inte minst...
  Stooooooooooooort grattis i efterskott! Så hemskt att jag missade din stora dag!
  Du får se till att di blir rejält bortskämd i helgen nu då! Sitta med benen högt och sippa bubbel o vita lite med armarna då du vill att någon ska hämta något..;)
  Kram fina Pia och ha en härlig fredag! ♥

  SvaraRadera
 6. Japp, här samsas foppatofflor med vinterkängor och diverse träningsskor, allt i en salig röra! Försöker hålla det efter "säsong" men det går inte...foppatofflorna funkar ju att hämta tidningen i även vintertid!
  Ja ha nu en skön helg, ta hand om dig...
  Kramis, Titti

  SvaraRadera
 7. Jag har en viss tanke om hur det ska vara bland våra skor, men den tanken delas inte av make och döttrar trots att jag lite då och då försöker förmedla den!

  Önskar dig en fin helg! Kram Jenny

  SvaraRadera

Tack snälla för din kommentar! Blir så glad för dina tankar!