onsdag 12 november 2014

En röd råd, en vit azalea...

 Heeeej alla fina ! Tack för alla gratulationer. Vad glad jag blir. Glad och varm i hjärtat.
 
Jag brukar ibland tänka lite på det där med att ha en röd tråd i inredningen. Ja inte bara där faktiskt utan överhuvudtaget i livet. Jag har inte riktigt hittat den röda tråden här hemma,  trodde jag i alla fall. Jag menar i inredningen.. tänker jag.
 
 
Men så hände det sig som av en slump. Jag läser just nu en  kurs i pedagogisk dokumentation och då slog det mig plötsligt. Jag kikar på mina bilder, läser om vad jag ser, vad jag gör och så reflektionerna på det. Klart att jag har en röd tråd, min alldeles egna speciella lilla röda tråd. 
 
 
 För mig är tryggheten, värmen och känslan av att hemmet ska spegla oss viktig. Vår familj, vårt sätt att leva och vara. Jag såg det nu och gillar det jag ser. Inte för att det är det finaste, modernaste eller häftigaste hemmet i världen utan för att jag trivs här hemma med det vi skapat tillsammans.
 
 Som när en vit azalea dyker upp i present tex. Den får stå i centrum där vi sitter om kvällen. Den passar in för att jag vill att den ska det.
 
För övrigt så är jag en smula pirrig i kväll.
 
Vi ska ha pressen på besök i morgon. En adventsbilaga i tidningen från vår förskola där det ska julpysslas.
 
  
Så jag försöker skapa den rätta känslan nu. Glögg (såklart) lite pysselmaterial och julmusik.. Jaaa just det, jag som aldrig brukar lyssna på det förens på dan innan julafton. Jag återkommer om hur det gick.... 
 

5 kommentarer:

 1. Mysigt inlägg!
  Jag har precis druckit säsongens första glögg och döttrarna har spelat julmusik ute i köket. Själv sitter jag i soffan ;)
  Kram/Maria

  SvaraRadera
 2. Ja det tycker jag att din blogg verkligen gör, speglar värme och trygghet i ditt hem. Kram Pernilla

  SvaraRadera
 3. Så spännande!
  Den röda tråden är nog att hålla sig till sitt :-) och det gör du verkligen och det är skönt.
  Ha de gott. Kram, Catarina

  SvaraRadera
 4. Åsså en röd tråd i julpysslet också!
  Jag har nog ingen röd tråd i mitt liv, det skulle vara att bara ha roligt hela tiden och det går ju inte......skojar!
  Agneta kram

  SvaraRadera
 5. Man ska hålla sig till sin egen röda tråd! Skicka din mejladress så ska jag tipsa dig om sevärdheter i min stad! (Hittar ingen på din blogg).

  Kramar från Eva-Mari

  SvaraRadera

Tack snälla för din kommentar! Blir så glad för dina tankar!