söndag 5 oktober 2014

Morotens dag...

Ciao Carota! Jag övar lite på min Italienska igen.. Fniss!  Carota, ja så heter den på Italienska, moroten. I dag är det morotens dag här hemma, (annars så infaller den vanligtvis den 4/4) det innebär som följer. Först ska alla morötter upp ur jorden, sedan ska dom sköljas och så ska blasten av och skalet i fall man ska skiva dem eller göra något av dem direkt.
 Maken kokar morotssoppa, jag skalar och skalar skivar och skivar och så gör jag gör rotmos Jag ska frysa lite morotsslantar till blivande Wook.
Dagens söndags middag: Rotmos med fläsklägg..
 
Wihooo riktig Svensk husmanskost här kan jag lova. Nu är ju inte rotmos varken GI eller LCHF men det är fantastiskt GOTT. En annan sorts bokstavskombination.
 
Hoppas att mina kollegor vill ha lite morötter, jag ska i alla fall fråga. Jag ska också påminna maken om att inte så sååå  himla mycket nästa år.  

 

 

7 kommentarer:

 1. Jag hade gärna skördat morötter med er. Har inte sått något i år och har således inget att skörda. Jo förresten jag och mamma planterade rabarber så jag har gjort rabarbermousse nu i veckan. Men en morotssoppa på hemodlade morötter brukar vara gott.

  SvaraRadera
 2. Ser ju himla gott ut! Rotmos, mums! Jag matar kaninen med våra morötter! :-)

  SvaraRadera
 3. Oj, jösses vad med morötter :-) Morötter är ju så himla gott, jag äter dom som frukt och inbillar mig att det inte är fullt så mycket socker i dem. I kväll bakar jag portionsbröd med rårivna morötter i.
  Ha de gott. Kram, Catarina

  SvaraRadera
 4. Vilken härlig skörd! Skulle nog nästan kunna leva på morötter och morotssoppa är ju jättegott, men hur fryser du ner dem. Råa eller förvällda?
  Ha det så gott i veckan
  Anette

  SvaraRadera
 5. Heeej....nuuuu är jag tebaks..;)
  Men åååå woooooow vilka morötter... kan du inte smsá några till mig???
  det borde väl gå nu när det kommer så mycket nytt...hahahaa..
  Men du rotmoset och fläsklägget får du behålla...min man skulle förvisso gärna komma på middag men jag skulle gömma allt i servetten..fniss...
  Å jag undrar lite...över svamppromenaden....varför måste du kissa hela tiden?
  Har du diabetes...eller urinvägsinfektion...eller du kanske är gravid....skratt...
  Skulle det stå KISA??? med ett s??
  hihi....
  Kram på dig sötgroda!
  Katarina

  SvaraRadera
 6. Jisses vad mycket morötter! Men det är ju både gott och nyttigt :) Kram Suss

  SvaraRadera
 7. Ojojoj, så mycket morötter! Härligt! Vad bra ni är på att så och skörda!
  Jag "råkade" läsa igenom Katarinas (Sallys hus) hälsning och undran över det där med att kissa hela tiden i svampskogen... Jag blev lite nyfiken och gick tillbaka och läste. Jag satt här och fnissade för mig själv så att Amand undrade vad det var som var så kul? Vi fick oss ett gott skratt, och jag gissar att du KISADE för att du inte hade några glasögon? Annars så ber jag verkligen om ursäkt för att din kissnödighet fick mig att skratta... ;) =) Skönt att skratta en stund i alla fall ;) =) Och dina skogsbilder är verkligen fina! Har maken köpt ny kamera?
  Kram och ha det gott! Ät mycket morötter, det får man fin färg på hyn av! ;) :)
  /Maria

  SvaraRadera

Tack snälla för din kommentar! Blir så glad för dina tankar!