måndag 8 september 2014

På svampjakt..


Jag gick inte vilse, jag hittade hem men jag hittade väldigt lite kantareller. Mellansonen med flickvän, åsså jag som tog två korgar och gav oss ut i skogen. Hallå.. två korgar!
 
Hon och jag var ivriga och glada. Sonen måttligt road men behärskad och artig. Han pekade med hela handen när han såg en kantarell, flickvännen fick plocka. Jag hittade massor med andra svampar och några tog jag faktiskt med hem.
 
 
Här ska det läsas på lite för om nu skogen är full av svampar så kanske det går att äta några fler sorter än just bara kantareller. Det slank ner lite apelsinsopp eller aspsopp som dom också heter och så en stor klubbfingersvamp som såg ut som en påk eller en liten klubba. Dom fick bli till en matig svampomelett.
Kantarellerna tog  ungdomarna med sig till Enköping. Kvällsmacka, sa hon, han sa inget alls..jooo champinjoner är godare.
 

4 kommentarer:

 1. Verkligen ett fint svampår även om kantarellerna verkar på upphällningen. Perfekt nu om man vill lära sig nån ny sort. Det finns mycket att välja på.
  Ha det så gott i veckan
  Anette

  SvaraRadera
 2. Svamp finns det verkligen gott om. Men jag vågar inte testa några okända, förlitar mig på kantareller och Karl Johan svamp. Vissa år plockar vi även svart trumpet och trattkantareller.
  Ha de gott. Kram, Catarina

  SvaraRadera
 3. Här där jag bor har många svårt att hitta svamp i år. Vi får se om det kommer mer regn nu så kanske de ploppar upp fler.
  Lycka till med headern på hemsidan. Tyvärr har jag inget tips. Jag tycker inte blogspot är så formabara som jag skulle vilja. Men kanske är det jag som inte kan, ha ha.
  Fin bollkryss du har. Gud vad blommor!
  Kram Helén

  SvaraRadera
 4. Det var rätt länge sen jag plockade svamp, jag är nog lite som din son, jag älskar inte kantareller!

  Kram Jenny

  SvaraRadera

Tack snälla för din kommentar! Blir så glad för dina tankar!