tisdag 29 juli 2014

En snabbis i Waxholm.I flera år har jag tänkt att jag skulle ta mig till Waxholm. Där ska det ju vara så himla fint, ja så säger dom som varit där. Jag har bara hastigt passerat på väg till Värmdö en gång. Ok sa maken ska vi inte åka ut till Gräsö istället? Nej nu tar vi Waxholm envisades jag. Gräsö ligger kvar. Jaha, du får som du vill och iväg for vi. Kul tyckte jag och mungiporna pekade väldigt mycket uppåt
 
 Först fattade vi inte hur man skulle betala för parkeringen, och inte bara vi. Vi irrade runt där tillsammans med flera andra och letade och suckade och letade igen.  De nya automaterna satt så underligt till och det fanns ingen text på som sa att det var en P-automat heller, sedan fick man bara stå där i två timmar. Det hade hunnit bli lunchtid så vi stressade lite för att hitta ett bra matställe. Vad sägs om Ekologiskt? Toppen det tar vi eller?? Nja en hamburgare för 170:-  eller lammchorizo kanske inte var vad vi hade tänkt. Nehä.. strömming då? Ja den var slut såklart.
 
Äsch vi går till Sibylla då sa jag, lite väl mycket skräpmat egentligen men tiden rann iväg. Folk överallt, båtar som kom och gick, väskor, ungar som gnällde och varmt 29 grader.
   
 Inget parasoll ledigt STÖN! Kladdig hamburgare i stekhet sol och trängseln gjorde att mitt glada humör sakta dalade neråt. Jag som hade tänkt mig en fräsch sallad. Toalett hade jag också tänkt, fanns ingen där. Vi strosade runt lite sen och äntligen så hittade jag en stinkande äcklig toa som jag var tvungen att använda. Hua,  tur vi har handsprit i bilen.
 
En fin trälåda lyckades jag fota i alla fall.
 Ska vi åka vidare? Undrade maken. Gärna sa jag och bad om ursäkt för att jag envisats med Waxholm. Parkeringsbiljetten gav vi till den som köade för att få vår parkering.
 
Vi stannande till och drack kaffe vid Vira bruk och där kändes det lite mer avkopplande. Härlig miljö och vatten där med, fast av ett helt annat slag.
 
Så kan det bli ibland, att man förväntar sig för mycket och så blir det bara pannkaka av alltsammans. Gräsö nästa gång och där är det säkert jättetrist, värdelöst och fult. Fniss!
 
 

5 kommentarer:

 1. Åhh vad synd att det blev en sån tråkig upplevelse.
  Vaxholm är fantastiskt vackert, men man ska inte dit i semestertider. Ta en tur på våren istället, packa en picknickkorg och åk via vägfärjan från Värmdö - Rindö - Vaxholm. Garanterat en fin tur (helt i min smak i alla fall)
  Ha de gott och lycka till med nästa tur. Kram, Catarina

  SvaraRadera
 2. Har både Vaxholm och Gräsö framför mig, men det kommer inte att bli en dag med 29° varmt det kan jag lova, då håller jag mig hellre i luftkonditionerade rum.
  Fina bilder!

  Kram Anette

  SvaraRadera
 3. Hahaaaa...eller också alldeles uuunderbart.. å säkert mycket gräs..;)
  kram Katarina

  SvaraRadera
 4. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

  SvaraRadera
 5. haha jag känner sååå igen det där!!!! Man bygger upp och så blir det pannkaka. Det blir säkert jättebra på Gräsö nästa gång. Kram Pernilla

  SvaraRadera

Tack snälla för din kommentar! Blir så glad för dina tankar!