lördag 28 juni 2014

Tick-Tack sa klockan och gick..


Den här klockan har legat i vårt garage i 19 år.  Vi har haft den uppsatt i förra huset och här också, när vi bodde här förra gången. Den slutade att fungera så vi tyckte inte den behövde sitta uppe då.
 
En kväll sa maken,  jag ska hämta in klockan. Jaha tänkte jag. Jag har en plan sa han. Oooops! Vi gjorde ren den fina gamla klockan och så satte han igång med sin plan.
 
Det gjorde nästan ont när han började pensla på den vita färgen. Får man verkligen göra såhär tänkte jag. Det är hans klocka som han hade med sig när vi flyttade samman. Han får göra som han vill.
 
Rätt snyggt! Ja inte alls så tokigt faktiskt. Vi kan ju göra om den till ett litet barskåp eller något, sa han. Jaha ja, kanske det sa jag.
 
 
Nu sitter den på väggen i alla fall och hör och häpnad den fungerar igen, så himla konstigt. Den bara gick och tickar så fint.
 
 
 
Det ser lite konstigt och malplacerat ut, men jag ska leta efter ett litet skåp eller en skänk med lådor högst upp som jag ska måla och ställa under klockan, det tror jag kommer bli fint, ungefär ett sånt här.
 
Bilden lånad från Vita Novum
Fast nu ska jag ut till mitt projekt där ute. Ni får se sen.
Ha det fint!

8 kommentarer:

 1. Härligt med projekt hit och dit! =) Nyfiken på vad du gör ute...
  Så fint det blev, men jag hade nog aldrig målat den, fniss.... Vi har ju också en gammal klocka, men den är lite mer "prålig" i utseendet. Ser lite så där "schweizisk" ut ;) inte lika fin som er! Jag fick för mig att ni skulle ta ur urverket och sätta in en spegel??? ;)
  Kommer bli som pricken över i, när du får dit ett sånt gammalt typ linneskåp sedan! Min mamma har två fina såna skåp. Jag fick (hör och häpna!) måla ett av dem och ha i mitt rum, när jag bodde hemma. Jag ålade det svart och det blev verkligen skitsnyggt! Men när jag flyttade hemifrån blev skåpet kvar och mamma har tagit bort färgen, så nu är det ren furu igen ;)
  Ha en fin helg!
  Kram/Maria

  SvaraRadera
 2. Vilket fint skåp och klocka! Du har en utmaning hos mig idag. Kram Stina

  SvaraRadera
 3. Helt klart ett lyft för klockan och med ett litet skåp under blir det ju perfekt.
  Ska bli kul att se vad du har för dig ute.
  Allt gott
  Anette

  SvaraRadera
 4. Riktigt härlig klocka. Påminner lite om en som finns hos min far (kommer från min mormors hem). Extra roligt är det ju om urverket fungerar.
  Ha de gott. Kram, Catarina

  SvaraRadera
 5. Men det blev ju jättebra.

  Ha en skön helg.

  Kram N

  SvaraRadera
 6. Åh jag tror klockan blev glad! Jättefint...
  Ha nu en skön kväll!
  Kram Titti

  SvaraRadera
 7. hihi den gillade att bli ompysslad:) Tycker det ser fint ut där den sitter. Kram Pernilla

  SvaraRadera
 8. Tjoho nu går det att kommentera igen, vad bra :-).

  Vad fin klockan blev och vad kul att den började fungera igen!
  Kram Malin

  SvaraRadera

Tack snälla för din kommentar! Blir så glad för dina tankar!