fredag 4 april 2014

Fredagskycking.


Balsamico-rostad kyckling med rotfrukter och fetaost crème

Skönt med allt i en form mat, det gillar jag. Man kan förbereda det mesta genom att skala och klyfta alla grönsaker, bryna kycklingen och lägga i marinaden. Sedan tar allt bara ca. 25 min.  
 
Man rostar morötter, potatis, lök och kycklingfilé i ugnen. 225 grader. Salt, peppar och torkad timjan och olja behövs också. Filéerna brynes innan och läggs i en marinad av 1 msk.flytande honung och 3 msk.balsamvinäger. Rotfrukterna går i ugnen ca. 10-12 min sedan lägger man in kycklingen de sista 15 min. Fetaost cremén gör man genom att smula osten i crème fraiche efter tycke och smak. Gott med lite vin och en härlig grönsallad till.
 
Dukningen får någon annan fixa jag jobbar sent ikväll.
 
Trevlig fredag!

5 kommentarer:

  1. Guu´ så gott det där såg ut!!
    Tack för inspiration och tips :)
    Ha en fin Aprilhelg vännen (trots fredagskvällsjobb)
    Kram Lollo

    SvaraRadera
  2. Men mums! Det där ska jag nog köra ikväll! Låter hur gott som helst!

    Tackar!
    Ha en skön fredag!
    Kram Malin

    SvaraRadera
  3. Men mums! Det där ska jag nog köra ikväll! Låter hur gott som helst!

    Tackar!
    Ha en skön fredag!
    Kram Malin

    SvaraRadera
  4. Åh perfekt! Ett middagtips...detta måste testas, ser så gott ut! Tusen tack!
    Hoppas du får en skön och solig helg nu...
    Kram,
    Titti

    SvaraRadera
  5. Så gott det ser ut! Måste testas! Kram

    SvaraRadera

Tack snälla för din kommentar! Blir så glad för dina tankar!