fredag 2 maj 2014

Salvan är klar!Om jag ska va riktigt ärlig, och det ska man ju va.. Det var faktiskt inte så där jätteenkelt och det var ganska så kladdigt. Själva rengöringen var värst. Fniss! Jag visste inte riktigt vid vilket tillfälle man skulle hälla i salvan i burken. Den hann stelna till lite väl mycket. Men produkten blev bra. Det var roligt också eftersom jag ändå inte hade något för mig en trist och snöig 1:a Maj dag.
  Nu återstår det bara att se om den hjälper mot mina självsprickor. Det var många som trodde det skulle bli en fotsalva. Fast jag har självsprickor på fingertopparna. Då måste det ju bli en fingersalva, eller en salva bara helt enkelt. Om jag ska koka ihop mer så ska jag köpa små fina burkar och så kan man ev.sälja lite eller ge bort i present.
Burk, glas - 30 ml. exkl lock

5 kommentarer:

 1. Men vad kul med egen salva Pia! Häftigt att sno ihop egen balsam för huden :) Och som du säger, kul att ge bort också!

  Och tack snälla för din fina kommentar hos mig, vad gullig du är <3

  kramizar aka

  SvaraRadera
 2. Vad kul att göra egen!
  Jag har fått sådan av min svägerska en gång, som någon bekant till henne hade gjort själv. Tyvärr funkade inte den lika bra som den bi-salva min mamma hade när jag var liten. Den var köpt, men vet ej var, och den var helt suverän mot sprickor på fingertoppar!
  Så fint vitt inlägg du gjort!
  Kram/maria

  SvaraRadera
 3. Vad kul med en hemmagjord salva, även om det nu var lite pyssligt att göra den ;)

  Kram Gunilla

  SvaraRadera
 4. Jag tyckte det var lite krångligt att smälta bivaxet och att veta hur mycket olja man skulle ha men det blev bra i alla fall. Jag brukar sätta den på mina självdprickor över natten. Hoppas det hjälper! Ha det fint!

  SvaraRadera
 5. Förresten, när jag gav bort en burk slopade jag bara upp lite av redan färdig salva i en liten glasburk. Det såg rätt slarvigt ut. Då värmde jag den i micron och när den sedan stelnade igen såg den mycket finare ut i burken och passade bättre som present.

  SvaraRadera

Tack snälla för din kommentar! Blir så glad för dina tankar!