onsdag 19 mars 2014

Om att njuta av hemma!

När livet snurrar på i 180 och man har häcken full, ja då är det lätt att glömma bort att bara vara och njuta en stund. Såg en liten filmfrekvens från Ulan Bator i går där vissa bodde så förskräckligt illa och barnen var sjuka av föroreningar. Det är då man kommer till insikt liksom. Insikt om hur bra man har det här hemma.
 
Jag är en riktig hemmatjej, jodå jag får tydligen kalla mig tjej ännu. Ett barn på förskolan berättade för en kollega att det hjälpte "den där tjejen" med att sätta upp lappar i hallen...det var jag det. (Glad blev jag, har blivit kallad tant många gånger)Jag gillar att vara hemma och pyssla med mitt. Gillar stillheten och friden i hemmet.
 
Hur som helst så stannade jag till på vägen hem och handlade lite nya tulpaner och en påse räkor. Vi måste njuta lite av livet medans vi kan, göra vardagen lite mysig och trevlig för varandra. Tända ett ljus och njuta av det man har. Uppskatta att man är frisk och har mat varje dag och till och med kan lyxa till det en Lill-lördag med lite skaldjur och vitt vin..
 
Kommer ni till insikt ibland?
Kraaam på er!


9 kommentarer:

 1. Kan bara hålla med! / Irene

  SvaraRadera
 2. Hej Pia!
  Tack för din söta kommentar på min blogg! Ja visst är det skönt att vara hemma...lugnt och skönt! Härligt att du lyxar till vardagen lite, det ska man göra ofta och se till att vardagen får sin lilla guldkant...
  Önskar dig en fortsatt bra vecka!
  Varm kram,
  Titti

  SvaraRadera
 3. Tjena tjejen! Jag älskar också hemmets lugna vrå och jag älskar också att fira med lite gott på lill Lördagar. Idag blev det dock pyttipanna.
  Kram helena

  SvaraRadera
 4. Klokt att njuta av vardagen och göra något extra av den! Jag är också en sådan där hemmamysare och trivs helt enkelt bäst med att vara hemma.
  Kram Maria

  SvaraRadera
 5. Hej hej!
  Jomen absolut... jag försöker allt att stanna upp ibland och bara vara. Men det är svårt.. man vill hinna så mycket. Jag älskar också att vara hemma och gå o pula i min egen lilla värld. Blir knäpp av att vara borta för länge och får svår inredningsabstinens..haha.. Jag är inte lika modig som du och möblerar om mina vänners gäststugor..;)
  Vilke fin färg det var på tulpanerna och fin kombo med riset sådär.
  tack fina du för att du röstar på mig. I morgonkväll är det äntligen över..;)
  Kram Katarina

  SvaraRadera
 6. Jag är också en hemmatjej, älskar att bara vara hemma och mysa.

  Ha det fint.
  Kram Pia

  SvaraRadera
 7. Jo, jag tänker nog rätt så ofta på hur bra jag har det, även om man ibland rusar på...
  Jag är också en hemmatjej, njuter verkligen av att vara hemma, bara vara, köpa en bukett tulpaner...;)

  Kram Gunilla

  SvaraRadera
 8. Absolut! Ibland måste man bara pausa. Härligt med lillördag, här blev det inget vin men jag ska i väg ikväll så då blir det nog ett glas till modevisningen. Ha en fin torsdag. Kram

  SvaraRadera
 9. Ja det gäller att påminna sig själv ibland hur bra man har det.

  Jag blir också jätteglad när barn kallar mig tjej :-).

  Kram Malin

  SvaraRadera

Tack snälla för din kommentar! Blir så glad för dina tankar!