lördag 21 december 2013

Husets julköttbullar!

Goda köttbullar hör till julbordets favoriter hemma hos oss, dom ska vara lagom stora, lagom stekta och gjorda på ren nötfärs. Olika hos oss alla så klart.
 
 
 Just den här gången så använde jag närproducerad färs och Wooow vad gott det blev. Vilken skillnad på smak. Det kommer absolut bli mer av den varan. Eftersom jag inte är en receptföljande kock alla gånger så är det svårt att dela med sig av just receptet. Jag kan ändå berätta ungefär hur jag gör min köttbullar. Jag blandar 1 ägg med lite lagom mellanmjölk häller i ströbröd och så svartpeppar, salt, lökpulver, pyttelite grillkrydda och några droppar kinesisk soya sen rör jag i nötfärs. Jag låter smeten stå ett tag så jag känner att den blir lagom fast. För lös smet - tillsätt lite mer ströbröd, för hård, ta i lite mer mjölk. Sedan formar jag små bullar som jag lägger i en smord långpanna (äkta smör ska det vara). Skjuts in i ugnen på 225 grader tills dom ser klara ut. Skaka lite på plåten efter en stund så dom blir jämnt stekta.
 
 Har ni något särskilt i er köttbulle smet?
 


2 kommentarer:

  1. Mums, hemmagjorda köttbullar är så gott! Var köpte du färsen?
    Jag mumsar på mammas köttbullar i jul!
    Kram

    SvaraRadera
  2. Vilket smaskigt recept Pia! Lite soya och grillkrydda - måste testa :)

    Önskar dig en riktigt God Jul!

    Många kramar aka

    SvaraRadera

Tack snälla för din kommentar! Blir så glad för dina tankar!