tisdag 8 oktober 2013

Hemskt i tonårslyan.

 
 
Tonåringen bad om städhjälp och jag ville vara lite snäll, så en timmas slit bjöd jag på. Ni anar inte hur dammigt det var. Nu tycker jag att det är så murrigt och hemskt där ute. Något måste ske. Men vad? Kala väggar, vad underligt! När jag var tonåring så sattes det upp både det ena och det andra.
Vi dörren står dessa hyllor som är ärvda av storebror. Bra förvaring så dom kanske får vara kvar eller inte.
 
 

Skrivbordet eller databordet i svart och vitt från IKEA, kanske man skulle ha det som bas, det är nyast av allt härinne. Byta ut träpersiennerna mot något annat kul. Hissgardiner kanske. Belysning är något som efterfrågats av sonen, en slinga kanske kunde vara fint.
Bilden från http://shop.darlingthings.se/happy-lights-ljusslingor/ljusslinga-happy-lights-winter.html
 
 

Säng med lådor i björk.. dom kan jag ju måla i valfri färg vitt eller svart,  sen ett snyggt sängbord. En ny sänglampa vore inte helt fel. Nya kuddar så klart.
 
 
 
 
 
Tv:n ska upp på väggen och ja...  här har jag faktiskt lite att bita i. Alla tips mottages med glädje från en trött mamma som har idétorka och rysligt dålig budget.

 2 kommentarer:

 1. Spontant tänker jag att du målar den bruna väggen i någon grå ton, fixar ett gäng roliga/fina/tuffa bilder, på vad sonen nu gillar... i svart-vitt, olika storlekar och tejpar upp med "washi-tejp" som ramar (så slipper du köpa ramar)
  Bokhyllan, går den att måla om? Som du var inne på med sängens lådor. Hissgardiner syr du enkelt i "rullgardinsvariant" (Jag förklarar gärna om du inte fattar vad jag menar) i något tyg från IKEA (Finns mycket tufft till inte alltför stor peng) Kuddar är också billigt att sy själv, kanske i samma tyg som gardinerna. Sängbordet/byrån som du visar är snygg till. Eller så köper du bara en sån där trapp-pall och målar. (sån som jag har på min "porch", bild på bloggen idag) Ovanför sängen kan du ju sätta en hylla med en "klämspot" på, HEKTAR, eller FAS (billigare och kanske tuffast?)
  Oj, det blev mycket tips här... men du tar bara till dig de du vill, vännen!
  Kram, kram och lycka till!
  /Maria

  SvaraRadera
 2. Mitt förslag är att sonen hittar en fondtapet han gillar och sedan utgår resten av inredningen ifrån den. Jag tror alla möbler kan vara kvar men att de målas utifrån vilken fondtapet som väljs. Väggen bakom sängen är som gjord för en fin fondtapet-vägg :) Jag röstar för att de fina persiennerna blir kvar, de är stilrena och maskulina!

  Kraaaaaam aka

  SvaraRadera

Tack snälla för din kommentar! Blir så glad för dina tankar!