onsdag 10 oktober 2012

Ta vara på tiden.En ledig dag kan ju se väldigt olika ut. Jag känner ofta när jag är ledig mitt i veckan att det gäller att ta vara på tiden. Jag går upp tidigt för att hinna med att motionera, prata med tonåringen, kolla igenom posthögen den på bordet och den i datorn och lite annat smått och gott. (Den som spar den har) Sedan är det lyxigt såklart att kunna jobba lite hemifrån, så det gör jag gärna på min lediga dag därför att allt går mycket fortare och enklare här hemma. Jag gillar inte att vanka runt som en anka och inte få något vettigt gjort, det känns liksom slöseri med tid.

Bor man i hus så finns det tusen saker som behöver göras alltid,  i alla fall om man läser vad som står villatidningarna och trädgårdsmagasinen. Bara att välja och vraka på sysselsättningar. I dag väljer jag att äta pepparkakor med ost på och ta det lite lugnt på em. Tända en brasa och mysa lite i soffan. 
Men på förmiddagen är det fullt ös som gäller. Japp, nu pep det om tvättmaskinen så ingen rast och ingen ro ännu. Åhhh! Alla fönster  behöver putsas ser jag nu när solen tittar fram. Kanske en annan dag?

En annan sak med, jag är lycklig!

6 kommentarer:

 1. Härligt med lediga dagar mitt i veckan. Låter som du har det rätt bra på din. Visst det finns en masa måsten hela tiden. Kan säga att jag känner mig nöjd och glad för att mina fönster är nyputsade.
  Ha det gott
  Kram
  AC

  SvaraRadera
 2. Så bra att du är lycklig i dag! Njut av den "känslan". Men jag anar att du har några små projekt som du ska göra....är man lycklig går det mycket fortare!
  Kram på dig Pia och ha en bra dag!
  Vink vink.

  SvaraRadera
 3. Så där känner jag också att jag måste ta till vara på tiden och inte slösa med den, livskvalitet är viktigt, så dina peppisar med ost lät som en riktigt bra tidsplanering!
  Kram Anna

  SvaraRadera
 4. Ha en mysig ledig dag! Tiden rusar så fort! Kram Nilla

  SvaraRadera
 5. Vad härligt - att du är lycklig! Och lediga dar mitt i veckan, det är min melodi det! Och jag håller med, då skall det fixas lite, även om jag även kan sätta mig med en bok eller nåt annat slappt - också.

  SvaraRadera
 6. Jag lämnade svar hos mig på din fundering. Kram och godnatt:)

  SvaraRadera

Tack snälla för din kommentar! Blir så glad för dina tankar!