söndag 2 april 2017

Blåvitt och soldattorp.

Det är loppis i byn, hojtade maken. Ska vi åka och titta. Ähh svarade jag, det är säkert bara skit. (Positiva damen, dvs. jag, hade en sådan dag i gråväder och regn). Jooo, men det kanske finns något kul, kom igen nu. Ok då. Ja det var mycket riktigt inte så mycket att hänga i julgranen tyckte jag. Fast plötsligt så fick jag syn på dom.


 Dom ljusstakarna vill jag ha, viskade jag till maken. Undrar just varför jag viskade? Kanske för att ingen annan skulle höra och komma och slita dem ur händerna på mig. Sagt och gjort nu står dom här. Något loppisfynd kanske det inte blev för de kostade lite mer än vad jag kallar fynd. Tyckte att dom skulle passa bra ihop med mina andra saker i blåvitt.


Förövrigt så var loppisen i ett gammalt soldattorp som rustats upp. Ni vet med vedspisen i köket och en liten veranda. Jag tog ingen bild men ungefär så här.

Bildresultat för soldattorp uppland

 Bilden lånad av Håboportalen. Soldattorp 48 Foto: Tommy Hildorsson
När jag klev in i torpet så fick jag en mindre chock. En fondtapet var uppsatt med DJUNGELTEMA. På golven låg det klickgolv som skulle föreställa klinkers. Åhhh jag dööör. Det borde vara förbjudet att göra så mot gamla fina hus.
Bildresultat för torparkök
Bilden är från Hus & Hem och det är ungefär så jag tänker mig att man har det i ett torp.

Diskbänken hade piffats upp med en modern bänkskiva och en rund ho från IKEA. Absolut ingen som helst feeling om man frågar mig. Tur att jag är så himla smart, påläst och estetiskt lagd då. Fniss! Ok man gör väl som man vill, men ändå. Tycker ni att man får göra hur som helst när man rustar gamla hus?

10 kommentarer:

 1. Jätte fina. Tur du tänkte om. Kram Anette

  SvaraRadera
 2. Jätte fina. Tur du tänkte om. Kram Anette

  SvaraRadera
 3. Åh så roligt! Jag kommer också ofta på mig själv att viska när vi är på loppis!!!!
  Älskar blåvitt porslin!

  Kram Jenny

  SvaraRadera
 4. Så fina dom var.
  Kram mamma c

  SvaraRadera
 5. Näe jag vill att man FÖRVALTAR och vurmar om det gamla, tider som har varit och behåller charmen, ja speciellt i ett torp! Snygga ljusstakar och blå/vitt går alltid hem :)
  Kram Titti

  SvaraRadera
 6. Hej Pia,
  Oj så mycket vackert! Jag är ju själv svårt förtjust i blått och vitt porslin. Vad kul när man kommer på loppis och blir glatt överraskad :-) Och loppisar i mysiga miljöer kan göra helgen!

  Kram och ha en fin söndag!

  Anneli

  ps. Mora slog Leksand med 5 -1 och går nu därmed upp i SHL :-) !!!!

  SvaraRadera
 7. Galet fina! Här hade det låtit precis tvärtom, OM jag mot förmodan skulle fråga P om vi skulle åka på loppis, så skulle han säga direkt att det bara är gammal skit som andra inte vill ha ;)
  Nja... visst FÅR man göra som man vill med sitt gamla hus, men jag håller nog med dig, det är finare att bevara stilen, tycker jag. Det är lika med nyare hus. Finns ju de som försöker göra ett 70-tals tegelhus till ett gulligt litet "allmogehus" också...;) Nej, när man renoverar med känsla för ursprungsstilen blir det finast tycker jag!
  Kram/Maria

  SvaraRadera
 8. Jag och loppis går inte riktigt ihop....hittar aldrig något.... skulle behöva gå en kurs i att kunna loppisfynda, hee, he.... Visst får man renovera som man vill, men visst är det synd när man plockar bort själva känslan i ett hus. Jag brukar säga att man ska lyssna på husets själ och renovera och inreda därefter.... Kramisar Tina

  SvaraRadera
 9. Nog håller jag med om att man bör renovera gamla hus varsamt och välja lite rätt tidsepok när det gäller kök osv. Det blir ju klart finast!
  Ha det gott!
  Kram, Ann

  SvaraRadera
 10. Superfina ljusstakar, blåvitt är inget man tröttnar på, det står sig över tid, är alltid vackert! Och jag håller med dig, myyyycket finare att behålla den gamla charmen, skurgolv och en gammalsvensk tapet skulle ha passat bättre :) Men åsikter går isär och likaså smaken.

  Önskar dig en fin vecka!

  Kramar aka

  SvaraRadera

Tack snälla för din kommentar! Blir så glad för dina tankar!