onsdag 22 mars 2017

Taggarna ut.

Nu har jag sovit på saken. Sovit och sovit och känner mig en aningens piggare idag. Pigg var kanske att ta i men mindre febrig i alla fall. På tal om piggar så blir det lite taggiga växter här idag. 

Kom på att jag kunde sätta den lilla kaktusen i ljuslyktan. Caktus straw disco heter den. Måste ha lite variation på utsikten från soffan.  Nu är jag nästan säker på att själva blomman är fusk men det gör inget.

 Sen har vi den här lilla gulliga suckulenten bredvid Buddha. Ja den är ju inte alls taggig den. Har faktiskt ingen aning om vad den heter. High chaparall eller trekantseuforbia som den bakom heter är egentligen ingen riktig kaktus. 

 Den här som liknar eller rent av kanske är en aloe vera har ynglat av sig. Kan bero på att den fått lite näring. 

Ja som ni förstår så känner jag en viss nervositet över att börja på nya jobbet. Herre gud tänk om jag inte alls kan ett dugg om växter och sånt. Eller jo det kan jag kanske men ändå. När man arbetet länge inom en viss bransch (över 30 år inom barnomsorg) så sitter ju begrepp, ord, kunskaper i ryggraden. Man bara kan liksom.

 Har inte tänkt så mycket på att vara nervös innan men nu när jag är hemma och vilar så mal det tusen tankar i huvudet. Jag får nog plugga på lite eftersom. Inte alls långt kvar nu.

4 kommentarer:

 1. Relax! Slappna av! Tagga ner!!!! ;) ;) =) Hahaha.... Det KOMMER att gå bra! Tro på dig själv! Du kan min vän, du kan...
  Peppkramen från mig!
  /Maria

  SvaraRadera
 2. Du kommer klara det galant, och man behöver ju inte kunna alla växter ord på latin.
  Kram mamma c

  SvaraRadera
 3. Det kommer att gå alldeles galant, tro mig :-)
  Krya på dig nu, för du kan ju inte missa våren. Kram, Catarina

  SvaraRadera
 4. Hej! Vad fint.
  Mamma köpte med sig flera pyttesmå jättefina kaktusar från Kanarieöarna och hon har nu gjort ett kaktusfönster och det blev så bra. Själv köpte jag med en Aloe Vera planta hem som jag är mycket glad och stolt över. Den är rätt liten nu men jag hoppas att den växer till sig.

  Ha en underbar dag!

  Kram, Anneli

  SvaraRadera

Tack snälla för din kommentar! Blir så glad för dina tankar!