lördag 4 mars 2017

Om en liten figur.Halloj och godmorgon. Tack så jättemycket för alla grattis och fina kommentarer. Jag blir så himla glad ska ni veta att ni bryr er.

När jag var på det där lilla varuhuset så råkade det hamna en liten buddha i korgen också. En avbild som finns lite här och var hos ganska många människor i vårt land. Om alla som äger en Buddha figur är buddhister eller inte har jag ingen aning om. Men jag tror faktiskt inte det. Det är ju lite inne att ha en bara. Stor eller liten, ute eller inne men visst ser man dem lite varstans.

bilden från Sköna hem
 Jag valde att läsa på lite innan jag placerade min buddha på spishyllan. Bön, offer och tro på gudar är meningslöst enligt Buddha. Det är människan själv som har makten över sina handlingar och sitt liv. Ja det kan jag väl tycka är sunt, jag läser vidare...  Moral, koncentration och visdom är tre viktiga karaktärsdrag inom buddhismen. Ok inte så tokigt det heller.

Sedan kommer det en massa om lidande och hur man ska slippa det. Hur man når Nirvana osv. Mycket om meditation och disciplin. Jag bestämmer att min Buddha får stå där och glänsa lite och jag antar att jag inte är Buddhist för det. Däremot så är jag intresserad av olika religioner och har alltid varit. Skämdes nästan för det i skolan för Hallå, vilka tonåringar jublade när man skulle gå på religion lektionerna? Mer än  jag då så klart. 

Jag tror bestämt att en lite större Buddha ska få ta plats i min trädgård senare i vår. 

3 kommentarer:

 1. Halloj! Här finns också en massa buddha fast jag inte är buddhist, men det inger lite ro att ha en hemma.
  Ha en skön LÖrdag.
  Kram Helena

  SvaraRadera
 2. Hej! Och grattis :-)

  Min yngsta dotter besökte just the great Buddha i Kamakura, Japan. Ett magiskt ställe som vi besökt många ggr. Kolla på min blogg får du se :-)

  Kram och ha det gott!

  Anneli

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag kan inte se din blogg. Den är för inbjudna och jag har inte tillträde tyvärr. / Pia

   Radera

Tack snälla för din kommentar! Blir så glad för dina tankar!