tisdag 14 februari 2017

Husdrömmen!

När man som jag har bott på några olika boenden så lär man sig eller man inser vad som är bra och vad som är mindre bra. När maken och jag skulle bygga hus, vårt allra första egna hus så kollade vi runt på flera olika husfirmor. 
Bildresultat för hus clipart
Sedan är det ju en prisfråga också men vi valde en 1½ plans villa. Nu trodde jag att det var mitt drömhus men det visade sig att det blev nästan tvärtom. En mardröm. Men jag lärde mig. Nu bor vi faktiskt i ett härligt hus med stora fönster och markkontakt. 
Bildresultat för hus
Bild från A-hus
Jag skulle aldrig välja något annat än enplanshus igen. Mitt drömhus i dag skulle ligga på Öland med havsutsikt. Det skulle målas vitt. Jag skulle gärna ha en pool som nu och en inglasad altan. Trädgården behövde inte vara fullt så stor som den vi har nu men ett växthus är ett måste.

Bild lånad av Ekenäsliv
 På gården skulle det finnas ett stort garage med förråd och ordning och reda. Här finns det inspiration. Var sak på sin plats.

garageförvaring väggskenor
 Det skulle också finnas ett ställe på tomten där barnen kunde få bo när de kom på besök, ja gäster överlag menar jag så klart. Såg att det finns smarta lösningar med gästrum ovanpå garaget. Drömma får man och om det plötsligt skulle hända, ja då har man ju redan en färdig plan klar.

2 kommentarer:

  1. Drömma får man absolut göra! Jag drömmer om ett hus någonstans i Bohuslän! Och jag kan nästan inte tänka mig något annat än minst 1,5 plans hus ;) Gillar när det är lite "höjd" på hus ;)
    Kram/maria

    SvaraRadera
  2. Klart man måste få ha drömmar annars skulle livet vara tråkigt. Min dröm var hus i Spanien och den slog in i höstas.
    Kram mamma c

    SvaraRadera

Tack snälla för din kommentar! Blir så glad för dina tankar!