tisdag 7 februari 2017

Frukostvana

Frukostvanor är svåra att ändra på tycker jag. Från en som alltid ätit mackor med ost och mumsat i mig med god aptit. Absolut det godaste jag vet egentligen till frukost. Mums tillsammans med en stor kopp kaffe med lite mjölk. 

Klart att jag kan äta det nu med om jag bakar rätt sorts bröd. Kanske jag borde göra det någon dag. Jag väntar tills latmajan kryat på sig och tills dess så boostar jag med frukt, bär och kvarg. Ganska så gott det med faktiskt. 

 Många lovordar smoothies och visst jag gillar det men saknar att tugga. Vill gärna sätta tänderna i något. Känns som om frukosten går för fort när man klunkar i sig smoothisen. Vad äter ni på morgonen, har ni bra frukostvanor? 

Pia Gustafsson

11 kommentarer:

  1. Vintertid är det havregrynsgröt och en klick äpplemos. Vår och sommar + helger är det kvarg, nötter, ägg och en macka på helgen.
    Kram mamma c

    SvaraRadera
  2. Oftast brukar jag äta yoghurt och mûsli, dricka te och äta en macka. Kram Annika

    SvaraRadera
  3. Rostat grovt bröd, en smekning av majonnäs, en skiva tomat
    med BBQ-kryddor och täckt med en ostskiva. Och kaffe, förstås. Tröttnar aldrig på`et. :)

    Vid besök i Sverige åt jag alltid filmjölk med sönderbrutet Rut-bröd och lingonsylt. UNDERBART!

    Ruth i Virginia

    SvaraRadera
  4. Kan rekommendera chiapudding med tillbehör. Jag gör chia utan något socker tillsatt, men med tillbehör som tex banan och russin, eller apelsin och hackad mandel, blåbär är också gott och nyttigt. Och så får man tugga också! Annars fil och hemgjord musli, det varvar jag med.
    Kram Gunilla

    SvaraRadera
  5. Frukosten är allt det viktigaste målet på hela dagen! Här är det oftast fil/yoghurt med granola, kokt ägg, knäckemacka, juice, te och ingefärsshot. Ibland händer det att jag kokar dinkelgröt med chiafrön och äter med rårörda lingon.
    På helgerna blir det det ofta brunch istället, vi tränar ju på morgnarna. Brunch med bacon och äggröra, eller kanske våfflor, sen filen givetvis med sin granola, juice, te och avslutas sen med kaffe och något sött.
    Hoppas du hittar dina frukostvanor. Kram, Catarina

    SvaraRadera
  6. Gärna, mycket och ofta blir det smoothie, annars fil med egengjord musli och lite ringlad honung över..! Kom att änka på min gamla kollega vars make alltid sa att han lääängtade till morgonen, när han la sig på kvällen, så han fick kliva upp och äta frukost... ;) ;)
    Kryakramar från Kate

    SvaraRadera
  7. Jag äter ingen frukost här hemma utan först vid fikat på jobbet. Keso, kvarg o bär eller kokta ägg blir det för det mesta. Smoothie är också en favorit. Kram Suss

    SvaraRadera
  8. Havregrynsgröt vintertid, fil och ostmacka sommartid! är väl inget större fan av havreygrynsgröt men det lägger sig bra i magen och är snäll mot magkatarren...
    Ha en fin dag Pia!
    Kram från Titti

    SvaraRadera
  9. Gör en smoothiebowl. Gör smoothien lite tjockare och häll i en skål och toppa med dina favoriter av tex nötter och frön så får du lite mer tuggmotstånd. Jag älskar frukost och att sitta på kvällen och planera vad jag ska äta dagen efter. Jag älskar chiapudding men även overnightoats som jag har olika tillbehör till. Det är ju så gott!

    SvaraRadera
  10. För mig är det standard med A-fil och wasa knäcke med pålägg bestående av skinka eller ost och valfri grönsak. Tycker det är skönt att slippa fundera varje morgon och bara gå på rutin. Helgerna blir det något med ägg, omelett är favoriten just nu men det kan också bli stekt ägg på bröd eller äggröra.

    SvaraRadera
  11. Jag varierar min frukost mellan yoghurtkvarg och hemgjord müsli och ägg på finncrisp med Kalles kaviar. På helgerna äggröra och skinka och grapefrukt. Alltid med kaffe med mjölk i!
    Ha det gott!
    Kram, Ann

    SvaraRadera

Tack snälla för din kommentar! Blir så glad för dina tankar!