tisdag 13 september 2016

Koka soppa på en svamp

Tjingeling! Känner mig lite uppåt och väljer att göra ett inlägg idag. Balansen ni vet, ja den är ju just så som ett gungbräde, lite upp och lite ner. För att boosta lite positiv energi så gick vi en kort sväng i skogen för någon dag sedan, ja man kan säga att vi egentligen plockade svamp från bilen. Galet, ja jag vet. Vilka fina Karljohan svampar vi hittade och fårtickor. Ja det fanns smörsopp och slem gul citronskivling också.

Korgen full på nolltid. Jag hackade en gul lök fint, sauterade den i en kastrull. Sedan lade jag i 1 liter rensad blandsvamp och fortsatte sautera den tills vätskan kokat bort. jag tillsatte ca.6 dl grönsaksbuljong och 3 dl. grädde. 

Lät allt puttra på några minuter. Mixade med stavmixer och spädde med lite mjölk. Smakade av med salt, peppar och lite citronsaft. Vitt vin hade funkat bra det med. Woooow så gott. Maken toppade med lite knaperstekt bacon. Jag tog en fröknäcke med ost. 

Ett av alla tusen sätt i världen att hitta balans på. Koka soppa på lite svamp.

5 kommentarer:

 1. Wow vad mycket svamp!! Önskar att jag hade mer kunskap om vilka svampar som går att äta. Ser jättegott ut!!

  Kramar aka

  SvaraRadera
 2. Hejsan,
  Mitt namn är Karin Olsson. Jag vill tipsa er om Urban & I som är en tjänst för dig som är bloggare och som vill tjäna pengar på din blogg. Genom att använda vår tjänst får du inspiration till nya inlägg samtidigt som du gör din blogg mer attraktiv för dina läsare. Maila mig på karin.olsson@urbanandi.se så kan jag skicka mer information alt gå in på urbanandi.se direkt och bli medlem idag.
  Är du redan medlem? Då får du gärna tipsa dina bloggvänner om oss.
  Åldersgräns 16 år.
  Mvh, Karin

  SvaraRadera
 3. Galet gott ser det ut! Känner nästan doften!

  Kram Jenny

  SvaraRadera
 4. Mmmmm svampsoppa är väldigt gott :-) Tyvärr har vi inte prioriterat svampplockning i år. Det får bli ett annat år.
  Ha de gott. Kram, Catarina

  SvaraRadera

Tack snälla för din kommentar! Blir så glad för dina tankar!