lördag 6 augusti 2016

Kärlek till äggkoppar

Lördagsmorgon är den härligaste morgonen på hela veckan tycker jag. Tid att sova om man vill och kan eller tid till att göra frukost med kokta ägg. Fast det gör jag även i veckorna förstås, men det känns lite lugnare på just lördagar.

Jag har tittat på dom här söta små äggkopparna Margrethe ett tag men ändå tyckt att vi klarar oss med dom vi har. Ja det gör vi naturligtvis men nu tog jag ändå två i den lilla gulliga inredningsbutiken i Arboga. Damen i kassan tittade på mig och så sa hon- det är till att storhandla, ska du köpa upp hela veckopengen. Jag sa ingenting, hon fortsatte - Ska du ha alla verkligen, oj oj vad du tar i. Ja vid det laget tänkte jag att jag kanske skulle trycka in äggkopparna i munnen på henne men så gör man ju inte.


Jag betalade mina 37 kronor och gick ut. Jag kommer alltid minnas detta när jag äter ägg ur dom i alla fall. Tokiga gumma. En sak är då säker, jag kommer aldrig gå in i den butiken mera. Lördag som sagt och idag blir det nog lite städning av skåp och lådor.

4 kommentarer:

 1. Men fy vilken oförskämd människa! Verkligen inte trevligt bemötande!
  De är så söta de där små skålarna. Perfekt att ha flingsalt i på bordet också, tänker jag;)
  Kram/Maria

  SvaraRadera
 2. Men vilken tant.. Borde hon inte vara glad att någon vill handla i hennes (?) affär? Förstår att du inte vill dit igen.. Du får måla om de eller liknande, så kanske du slipper tänka på henne när du har de framme.. ;-) De där laxrullarna såg inte helt fel ut.. älskar allt med lax! Nu har vi äntligen kommit en bit på altanen.. jippi!

  Kraam Therese

  SvaraRadera
 3. Vilken lustig tant! Förstår att du inte vill gå in dit mer.

  SvaraRadera
 4. Vilka ursöta äggkoppar, vill också ha!
  En del människor passar helt enkelt inte bakom disken. Var det ägaren själv kursar hon väl vad det gäller. Var det en anställd så tycker man ju hjärtligt synd om ägaren.

  Allt gott
  /Anette

  SvaraRadera

Tack snälla för din kommentar! Blir så glad för dina tankar!