tisdag 19 juli 2016

Slarv lönar sig inte.

Det var väl ingen direkt nyhet precis. Nu slarvar jag inte så ofta, det beror på vad det är. 
Majs och zucciniplättar vegetariskt och glutenfritt
Fast på sista tiden har jag slarvat riktigt ordentligt med kosten. Det är lite, lite krångligt när man är på semester tycker jag. Jag har bara inte orkat ordna bröd utan vetemjöl. Har ätit pasta, pizza och potatis. Druckit på tok för mycket av det goda Italienska vinet.

Struntat i att gå PW. Så den där dunkande huvudvärken som jag vaknar med varje dag, det är inget annat än högt blodtryck det. Shit! Sen går man raskt upp i vikt och tappar flåset. Shit på det med! Inte nog med det, magen sväller och kroppen samlar på sig vätska också. Jag får skylla mig själv. Bara att inse fakta. Jag ska äta LCHF hädanefter.

Så denna dagen startade jag med en rask PW och så ska jag baka bröd till mig som jag tål. Fram åkte burken med chiafrön och så är det bara att ta tag i sig själv igen. Ingen annan kan ju göra det åt mig liksom. 

Plockade lite färska örter i trädgården som jag ska krydda min mat med. Livet behöver ju absolut inte vara trist eller smaklöst bara för att man vill leva sunt och må bra. Vatten är riktigt gott det också. Nu ska jag kika in hos Tina för att få lite matinspiration och till er andra också såklart.


2 kommentarer:

 1. Aha, är det för blodtryck du försöker äta lite mer hälsosamt än annars. Ja, det hjälper säkert! Och att röra sig, eller hur?! Skaffa vovve!!!!!! Då kommer man inte undan.

  Och vin kan man svårligen vara utan och speciellt inte italienskt vin. Läste en artikel av en läkare och hon påpekade att det ju som alltid finns två forskningsfalanger, men den som är starkast just nu lutar sig mot att det är nyttigt, uteslutande nyttigt, att dricka ett glas vin om dagen, ibland två, men aldrig någonsin tre!!! Så hade man kommit fram till i den forskningen.

  Det går snart att komma tillbaka till vanliga rutiner igen, jag lovar!

  Kramar

  p.s. har skickat förfrågan till dig på instagram, där heter jag tramsen_truelsen......

  SvaraRadera
 2. Högt blodtryck är inte att leka med, det måste du ta hand om.
  Men det där med olika dieter är minsann inget för mig ;-)
  En aktiv fritid med varierad kost som innehåller mycket grönsaker passar mig utmärkt. Min kost är ganska kolhydratfattig (även om det inte syns på matbloggen) och jag undviker hårt processad mat.
  Ha de gott och lycka till med kosten och träningen. Kram, Catarina

  SvaraRadera

Tack snälla för din kommentar! Blir så glad för dina tankar!