måndag 23 maj 2016

Mellan hägg och syren..

Ja det var just då som skomakaren tog semester har jag hört. Nu undrar jag om det finns skomakare kvar överhuvudtaget faktiskt. Kan det vara ett utdött yrke måhända? Nåväl, jag skulle gärna ha semester nu, denna ljuvliga tid i försommarskrud.

Fast jag vill ju ha semester på sommaren också, och om jag ska vara riktigt ärlig så kan jag tänka mig en superlång ledighet från maj till september varje år. Ha Ha! Det skulle se ut det! Fast jag önskar i alla fall just det för att det är så vackert och det finns så mycket att göra just då.

Härliga saker och ljuvliga saker som att njuta tex. Jag har ett bra jobb på det viset för jag kan njuta samtidigt som jag jobbar. Mysa med kidsen ute i friska luften och se naturens skiftningar och härligheter. Jag har förmånen att påverka deras syn på livet tror jag, få dem att se allt det fina och hoppas att dom ska njuta lika mycket som jag en dag mellan hägg och syren.
 Jag inser dag från dag hur mycket jag betyder för framtiden. Ja det kan låta stort och pråligt. Men min lilla insats, mitt engagemang och min, ja vår eftersom vi jobbar i team är så betydelsefull. Alla som arbetar med framtidens generation borde slå sig för bröstet och tänka, jag betyder något, jag har inflytande. Jag tänker att jag/vi tillbringar fler timmar med barnen än deras föräldrar gör. 
Jag tänker också på hur många väljer att låta sina barn vistas med oss proffs fast de skulle kunna ha den tiden med sina barn själva. Hur är det möjligt? Hur kan man välja bort sin egen kärlek, sitt eget inflytande och sin egen påverkan? 
Jag menar inte att man ska dra ner på sin arbetstid, nej inte alls men jag tycker att man ska ta vara på den tid man har med sina barn. Inte använda barnomsorgen för annat än just den tid man arbetar. 
Så alltså mellan hägg och syren, från vaggan till studenten. Ta vara på tiden och gör det allra bästa du kan. Det är värt varenda sekund.

6 kommentarer:

 1. Du har ett av de mest viktiga jobben, Pia! Om inte alla Pior fanns, hur skulle då vårt samhälle se ut? Tack för din insats till att ge barnen trygghet.

  Kramar från Eva-Mari

  SvaraRadera
 2. Skulle också kunna vara ledig från Maj till september. Tyvärr tillåts vi knappt vara lediga alls, för då stannar vården. Det är ju så viktigt att barnen får lära sig att njuta och se det vackra vi har och har inte de stressiga föräldrarna tid är det ju en himmelens tur att det finns sådana som du, som får barnen att förstå.
  Kram helena

  SvaraRadera
 3. Jamen visst, det skulle vara lag på att ha semester från maj till september OCH med full lön :) Det du!
  Näe vi får kämpa på och njuta varenda ledig sekund man kan hitta...det går det också.
  Önskar dig en skön och solig dag!
  Kram från Titti

  (Psst...fina bilder!)

  SvaraRadera
 4. Hallå där! Å så så sååååå fint skrivet av dig!
  Jag skulle förstås också gärna ha så lång semester att fylla med jobb hemma..;)
  Å slå dig för bröstet du för ni är viktiga för alla barn!
  Mina barn har haft turen att ha superbra pedagoger då de var små... de hade också turen att ha en mamma som jobbade på nätterna för att de inte skulle behöva vara där så mycket....;)
  Jag förstår inte heller hur man kan ha sina barn i förskolan för att göra andra saker.

  Å stort sort grattis till era 34 år!! Woooow...♥ Å det är så romantiskt med den där eken o skylten o allt..
  Stor kram till dig!
  Katarina

  SvaraRadera
 5. För mig fanns det inget annat val som ensamstående förälder, men aldrig att jag lämnade min dotter till dagis/förskola för att göra något annat. Min dotter var på ett fint dagis, men med en helt oförstående föreståndare. Jag blev t o m ifrågasatt, då jag tog ut sparad föräldraledighet för att halvera min dotters dagistid och därmed skulle få reducerad avgift. Men, men... Det är historia nu! Visst är det en underbar årstid, men den stackars skomakaren får inte lång ledighet numera, då hägg och syrén blommar nästan samtidigt! / Siv

  SvaraRadera
 6. Maj till september, det låter som min mellodi det ;)
  Härlig tid vi har nu med allt framför oss, gilla på det.
  Fin kväll
  Kram Pia

  SvaraRadera

Tack snälla för din kommentar! Blir så glad för dina tankar!