tisdag 1 mars 2016

Köksnytt!

Malte kjøkken - CELESTIN CREME
Via
Köket är ju verkligen husets hjärta. Där tillbringar man många timmar på dygnet. Man umgås, lagar mat, äter och bara hänger liksom. Det är där det händer. Vårt kök sjunger på sista versen. Bänkskivorna är slitna och det har lossnat flagor på flera ställen. 


Tråkigt, man fastnar med trasan när man ska torka rent. Spisen ser bedrövlig ut och diskbänken också faktiskt. 18 års slitage märks.

Laminatkjøkken - RUBIN EGGEHVIT
Bilden lånad här
Egentligen så är det inga större fel på själva skåpluckorna men stommarna ser inte fräscha ut längre när man kikar lite närmre. Ja vad ska man göra då? Köpa nytt kanske fast för vilka pengar då kan man ju undra. Men bara att inse fakta det måste snart ske en upprustning vara sig man vill eller inte. Huset minskar i värde om inte köket är fräscht. Sen vill man ju trivas i köket eftersom det är där man är mestadels. 

Sponsrat inlägg

7 kommentarer:

 1. Vårt kök är original!!! Japp, jag luras inte från 1947. Någon gång under 80-talet "förstörde" tidigare ägare köket med annat golv och plast ovanpå luckorna, bort med original och in med plastigt 80-tal :-( Det jag och maken gjort under de år vi bott i huset (snart 30) är att försöka återskapa originalet av det som fanns kvar. Mycket målarfärg har det gått åt! Det som återstår är golvet och bänkarna och "småfixet", bara ;-)
  Spackel, färg och nya lister gör underverk och man behöver inte alls lägga många, stora pengar, på köket. Bara det är fräscht och man trivs i det.
  Ha de underbart gott. Kram, Catarina

  SvaraRadera
 2. Ja köket är väldigt viktigt i ett hem tycker jag. Ska inte bara vara snyggt utan praktiskt också. Kram

  SvaraRadera
 3. Köket är superviktigt, det slits ju också jättefort. Våra skåpsluckor är penselmålade så att man ska kunna förbättringsmåla. Det har varit bra.

  Kram Jenny

  SvaraRadera
 4. Köket är ju det rum man vistats mest i... : )

  SvaraRadera
 5. Ja köket vill man ha stort, fräscht och helst nytt :) Ska jag säga om har ett så litet kök så inte ens ett bord får plats hi hi...ja nu hyr vi ju bara men NÅGONGÅNG kanske det blir ett stort lantkök, vem vet?
  Ha en mysig kväll Pia!
  Kram från Titti

  SvaraRadera
 6. Jo, det är kul med fina kök, men, men......jag känner att det är något som man arbetar i och inte ett finrum. Det skall fungera och jag har inte riktigt hängt med på det här att man ska byta ut rubbet så ofta. Vårt förra kök hade vi samma i 30 år, vi bara sprutlackade om luckorna en gång....Nä, jag är nog inte så fascinerad för egen del, men när jag ser på bilderna du har lagt in så är det ju jätte-, jättesnyggt! Det måste jag säga och ibland får man väl lust att göra en rockad.
  Agneta kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Håller med dig Agneta. Det ska inte vara ett finrum utan en arbetsplats och samvaroplats. Men trasiga bänkskivor känns så där lite äckligt. vad fastnar där i liksom. Vitvarorna måste man ju byta när dom inte funkar. jag har ju målat luckorna och är nöjd med dem.

   Radera

Tack snälla för din kommentar! Blir så glad för dina tankar!