måndag 28 mars 2016

En balja jordgubbar.

Go afton! Kul att ni också gillade min skatt i förra inlägget. Jag ler varje gång jag går förbi det.

I dag slapp vi blåsten. Jag skuttade liksom upp och ut efter lite frulle. Penséerna skulle planteras, och ännu en rabatt skulle fräschas upp. Ja det var mitt mål men solen och värmen fick mig att även sätta igång med växthuset och frösådd.

 I lådor och krukor gror nu tagetes i olika varianter och färger. En röd basilika, gul malva, sallad och Grekisk krasse samsas med persilja på hyllan. Utanför växthuset hade vinrankans rötter konkurrerat ut jordgubbarna så vi räddade några sticklingar innan vi la ner jordgubbsplantagen, ner med dom i zinkbaljan.

Zinkbaljan hittad kastad i skogen. Lite rostig botten men so what?

 Här ska det bli skörd tidigt tänker jag. I mitt huvud växer det fram en underbart somrig bild, ser ni den också? 

Petade ner några rädisa frön och sallad rosso direkt i jorden. Vi får se om det funkar. Maken och jag lunchade i trädgården och kaffepaus med svägerskan blev det också innan jag drog iväg på kulturella roligheter. Från Österlen till Nådendal på tre timmar. Ni får se en annan dag. Jag känner en som kommer somna ovaggat om en stund.

6 kommentarer:

  1. Men så härligt :-) I dag orkade inte min kropp speciellt mycket, så jag njöt mest av solen en liten stund. Det var inte så illa det heller.
    Härligt med tidig sådd och toktidig skörd. Lycka till!
    Ha de riktigt gott. Kram, Catarina

    SvaraRadera
  2. Vad du är lycklig som har ett växthus! Vackert bord i förra inlägget, bra att du inte målade det. Och tack för grattiset:)

    Ha en fin fortsättning på veckan.
    Kramar från Eva-Mari

    SvaraRadera
  3. Så gott med jordgubbar, verkligen en somrig bild! Tänkte peta ner paprikafrön idag, och hoppas på stooooor skörd! Önskar Dig en ny fin vecka, kram Kate

    SvaraRadera
  4. Lyllos dig som har ett växthus, kanske mina icke gröna fingrar hade kommit fram mer om jag hade ett sådant:):)..... Nu längtar man efter att få vara i trädgården och pyssla, solen skiner här men det blåser typ halv storm så det får bli en innedag. Fin vecka till dig. Kramisar Tina

    SvaraRadera
  5. Ja nu är verkligen våren på väg, underbart !
    Kram Pia

    SvaraRadera
  6. meeeen döööör vad du är duktig!!
    Jag bara går o tänker att jag ska så....sen gör jag det alldeles för sent och alldeles för mycket.....varje år likadant...
    18 miljarder tomater...

    å kuddarna!!! Shit så snyggt det blev...å vilket kap!!

    Å bordet!!! Flämtar o sätter vattnet i halsen.... sååååå fiiiint och vilken himla tur att du inte målade det.
    Kram Katarina

    SvaraRadera

Tack snälla för din kommentar! Blir så glad för dina tankar!