måndag 28 mars 2016

På tre små hjul.

Ja vad kan det nu vara? Det skulle ju kunna vara en drinkvagn. Men icke! Nej det är ett halvt bord. Förstår ni hur glad jag är över det här fina, fina månbordet? Min skatt!

När jag först såg det där uppe på min väns vind så tog mitt hjärta ett extra skutt.( Här kan du läsa om varför jag var där) Som jag letat efter ett sånt. Nämen, utbrister jag har du ett sånt fint bord här uppe? Ja, är du intresserad av det. Om jag är intresserad? Skojar hon eller? Nej det gjorde hon naturligtvis inte. Man skojar ju verkligen inte om sådana saker.

Fast först var hon tvungen att rådslå lite med sina systrar. Spänningen var olidlig och det tog ganska lång tid eftersom systrarna inte hade modern kommunikationsteknik som FB eller Instagram.  Men nu är det äntligen mitt. Först så tänkte jag måla det för naturligtvis är det lite slitet. Men så gjorde jag en rengöring sedan saltslipade jag lite på fläckarna och till sist på med teakolja. Woow vad vackert. Nej här ska ingen färg på, det ska få se ut så här. 

Nu så är det ju inte slut med detta utan det finns ju faktiskt en annan halva också. Ja men det är ju helt fantastiskt. Fast där finns det mer och jobba med. Ben som ska limmas fast och så. Men det kommer bli precis lika fint som detta när jag är klar med det. 

Det bästa är ju dessa charmiga små hjul och de svarvade benen. Asså jag bara älskar det här bordet.

Nu återstår bara en historia kring detta bord och vilket träslag det är. Jag tror det är ett sent 1800-tals bord. Sedan står det något på hjulen som jag inte riktigt kan tyda. Men jag jobbar vidare med att filura ut vad det står.6 kommentarer:

 1. Helt underbart halvmånebord, ännu bättre när du har bägge halvorna. Gulligt när det står på tår och liksom sträcker på sina svarvade ben :-)
  Ha de gott. Kram, Catarina

  SvaraRadera
 2. Även jag älskar dessa bord och önskar att jag hade en plats där jag kunde ställa ett om jag nu skulle lyckas få tag i ett. Blev jättefint där hos dig och jag tycker absolut du ska ha det som det är även om jag är livsfarlg med vita målarpenseln...
  Njut av dagen!

  Kram / RosMarie

  SvaraRadera
 3. Jag förstår precis hur glad du är över detta bord!! SKulle själv vara jätteglad för ett sådant, de är ju jättefina!! Lyllo dig! ;)

  Kram Gunilla

  SvaraRadera
 4. Åååååh, vilket helt underbart bord!!!! (mycket bättre än en ny Howardsoffa ;) ) Så otroligt vackert och självklart ska det inte målas!!!! Åh så fint! Förstår att det är en skatt och en ljuvlig förälskelse!
  Måste bara förtydliga mig angående petunian... det var ju inte menat att tigga en utav dig!!! Menade bara att jag skulle försöka hitta en på plantmarknaden :) Men tack ändå... ;) :)
  Kram/Maria

  SvaraRadera
 5. Men jösses, som jag har önskat mig ett sådant bord, år ut och år in. Vansinnigt snyggt och det passade ju verkligen där! Jag älskar sådana möbler. Och tanken på att du skulle måla det fick mig nästan att hicka. Det vore helgerån. Nej, nej, nej, säger jag, ingen färg på så fina gamla möbler.
  Du tror inte det är gran eller fur med mahognyfanér, vad jag fått mig itutat var det något man använde mycket i slutet av 1800-talet, början 1900-talet. Jag har liknande (fast inte halvmånebord, tyvärr) möbler och dom är från den tiden och dom har fanér. Som man kan laga till, men jag tycker inte det behövs, det är charmen med möblerna att det syns lite, lite att dom varit med ett slag.
  Ååååå, så snyggt!
  Agneta kram

  SvaraRadera

Tack snälla för din kommentar! Blir så glad för dina tankar!