söndag 7 februari 2016

Är det värt något?

Ibland så undrar men ifall saker man har är värt något. Jag menar pengamässigt. Vissa saker man har som man fyndat på loppis, eller ärvt. Jag brukar kolla på antikrundan och läsa en del i tidningar när det handlar om värdet på saker och ting. Gamla tavlor, porslin eller prydnadsföremål. Ja det kan ju vara en blomkruka, smycke eller vas också.


En gång så skickade jag in en fråga till hem & antikt angående några små gubbar som mina föräldrar har. Jag, ja eller frågan kom med i tidningen faktiskt för att de var så charmiga. Inte något särskilt värde i dem men ändå. Några saker som vi äger kan jag undra över, tex vår gamla spegel i hallen.


Sedan om den ryska te och kaffeservisen är värd något. Här kan man få svar om man vill. Jag skulle aldrig orka stå i kö timvis så som de gör på antikrundan. Nej jag vill få svar direkt. Tänk om man skulle få något värderat högt, något som man köpt på second hand för en tjuga. Åhh vad roligt det skulle vara. 


Eller om de gamla ljusstakarna man fyndat kanske verkligen är från 18-hundratalet och är högt attraktiva på samlarfronten. Det vore nåt det. 

(sponsrat inlägg)

4 kommentarer:

 1. Vad mycket fint du visar :) Visst skulle det vara spännande att få veta värdet av det man har hemma. Älskar att titta på antikrundan ;) Kram och ha en fin dag

  SvaraRadera
 2. Ja tänk om man har en förmögenhet längst bak i ett skåp, det hade varit något. Min svärfar har varit med i Antikrundan två gånger och fått saker värderade i tv och japp han blev glad:):) Kramisar Tina

  SvaraRadera
 3. Jag har undrat detsamma, särskilt om mormor och morfars alla gamla saker de sparat i alla år.. :-) Jag var faktiskt till Antikrundan för några år sedan när de var i närheten, och frågade vad en sak var värd.. :-)

  Kraam Therese

  SvaraRadera
 4. Ja, det vore verkligen kul att ha en skatt hemma. Jag hade sålt den direkt, he he. Men tyvärr har jag inget som jag ens hade kunnat tänka mig att får värderat. Tror allt är rena skräpet, ur monetär synvinkel, alltså.

  SvaraRadera

Tack snälla för din kommentar! Blir så glad för dina tankar!