onsdag 13 januari 2016

Vinter och pärlhyacinter.

Nu är det vinter som bara den här vid Upplandskusten. Nej inte för att vi bor precis vid kusten men när eller om det är snöstorm och oväder vid kusten, ja då hör vi absolut dit. 

Jag slog en signal till mina föräldrar när jag kom hem idag för att lugna dem. Berättade att jag kommit hem säkert och lugnt. Pappa sa att han börjat ploga och skotta snö kl 07.00 i morse och inte var klar ännu. Jag förstår..  jag såg nästan ingenting på min resa hem i snöstormen som bara kom helt plötsligt när jag närmade mig hemmet. 

Själv var jag ute i pyjamasen under ytterkläderna och drog bort det värsta innan avfärden till jobbet. Inget gympass idag förutom det behövs. Maken har tagit dags och kvällsplogningen. 

Här inne myser jag vid brasan och en kruka med pärlhyacinter. Ja man kan ju inte låta bli liksom att köpa en och se hur det grönskas och knoppas. 
Sippar lite på ett glas vitt också ...Det är ju lill lördag.4 kommentarer:

 1. Jag flög ju hem från Bromma i går, i snöstormen. Jag är glad att vi slapp få den snö som kom i era trakter :-) Vi fick ju vårt tidigare, men inte alls de mängder som Ystad och ni fått.
  Nu blir jag minsann lite avis, några pärlhyacinter har jag inte hunnit köpa ännu. Men i morgon ska jag minsann till blomsteraffären ;-)
  Ha de bäst. Kram, Catarina

  SvaraRadera
 2. Gratis träning som tar på hela kroppen!! :-)
  Vilka fina blommor, ska snart köpa jag med.

  Kraam Therese

  SvaraRadera
 3. Det är så fint med pärlhyacinter, men har inte köpt några än, men det måste jag absolut göra snart.
  Ja nu har vi fått snö så det räcker, visst är det jätte vackert, men liiite för kallt.
  Ha en fin kväll.
  Kram Pia

  SvaraRadera
 4. Men jisses med snö, här har vi knappt en gnutta kvar, men det är kallt, isande kallt. Pärlhyacinter ger i alla fall en härlig vårfeeling. Fin fredag till dig. Kramisar Tina

  SvaraRadera

Tack snälla för din kommentar! Blir så glad för dina tankar!