måndag 4 januari 2016

Ut med oset.Det här med matlagning är ju ganska så roligt ibland. Ja inte alltid men oftast i alla fall. Det som är mindre roligt är när det luktar matos i hela huset.  Jag brukar påminna den som steker ägg eller annat att sätta på fläkten. Tycker det är viktigt och ett nödvändigt måste. Vi har ju inte totalrenoverat köket utan bara målat skåpluckorna och bytt bänkskivor. Det där med en ny fläkt kom liksom av sig då. Den vi hade jo den gick så klart sönder efter 4 år, den ersatte vi med en billigare sort. Det var dumt det! Tycker inte att den suger bra alls. 
Nästa gång ska jag satsa på en lite dyrare sort med högre kapacitet. En frisk fläkt liksom Ha Ha! Tycker det är snyggt med kåpor. En annan sak som jag tycker man ska tänka på är skötsel och rengöring. Kolla upp så att det är lätt att fixa sånt så det blir gjort ofta.  
Bilden är lånad här. Sen kommer nästa fråga, ska man ha rostfritt eller inte? Just nu så är ju våra vitvaror just vita så ja då tror jag att det är snyggast med vitt ändå.
sponsrat inlägg

9 kommentarer:

 1. Svårt att välja mellan vitt och rostfritt tycker jag! Men om du har resten vitt så håll det enhetligt kanske? Ångrar själv mina rostfria kyl & frys...
  Ha en fab måndag Pia!
  Kram Jenny

  SvaraRadera
 2. Visst är en bra fläkt viktig! Den jag har är sen 1992 men den suger superbra. Rengöringen är mindre bra när man inte har en diskmaskin att köra grejorna i. Och sån lyx är inte jag berikad med!

  God fortsättning på nya året.
  Kramar från Eva-Mari

  SvaraRadera
 3. Vi har väldigt mycket vitt i köket men köksluckorna är grå. Vi valde svarta vitvaror hit. Jag lägger upp en bild på min blogg så du ser hur det ser ut. De är av märket Husqvarna och hur lätta som helst att torka av utan en massa eftertork med torr trasa osv så som det oftast kan bli med rostfritt.
  // Annika

  SvaraRadera
 4. Om du har allt annat vitt så skulle jag välja vitt.
  Vi har rostfritt och varje liten fläck syns.
  Fin dag till dig.
  Kram Pia

  SvaraRadera
 5. Önskar dig en god fortsättning på nya året!

  Jag skulle nog välja vitt om resten är vitt! Men svårt det där med fläkt tycker jag!

  Kram Malin

  SvaraRadera
 6. Jag skulle absolut ta vitt om resten är det! Man blir lite irriterad över att det är så dålig kvalitet på vissa vitvaror, jag har haft montör till diskmaskinen 2 gånger och den är bara 1½ år...Dåligt! Ha en skön kväll! Kram Lotta

  SvaraRadera
 7. Vår fläkt är från stenåldern, typ.. Säkert något år efter huset byggdes 1965! ;-)

  Kram Therese

  SvaraRadera
 8. Stekos är inget kul alls. När det stekts fisk här får jag nästan fnatt, jag tänker doftljus och doftstickor och sätter upp korsdrag även fast fläkten gått på högsta hela tiden....Vi byggde ju ett nytt hus för sådär 8 år sedan och jag hade fått för mig att rostfritt skulle vara skötselfritt. Så icke. Det blir som grå sammet alldeles strax, inget att ha. Men det är väl så med det mesta i köket.....vitt är nog bäst! Det hade vi alltid tidigare och det var bra, mycket bra!
  Agneta kram

  SvaraRadera
 9. Matos är verkligen inte kul....inte heller att hålla filtret i fläkten rent. Vår fläkt är knepig att hålla ren. Kram Anette

  SvaraRadera

Tack snälla för din kommentar! Blir så glad för dina tankar!