söndag 31 januari 2016

Dyrbar tid.


Godmorgon, hej hallå. Söndagsmorgon och så där skönt tyst och lugnt i huset. Inga stormar som viner, ingen tv som babblar på om skidresultat eller nyheter från världen. Bara jag kaffekoppen och tiden. Den dyrbara som jag måste ta hand om känns det som. Har ju som bekant sovit och legat på soffan i en vecka och nu när jag äntligen känner mig OK så gäller det att välja lite vad man ska hitta på. Inte för mycket och inte för lite. Jag har funderat en del över just tiden och orken. 
Den där balansen ni vet 8-8-8. Sova 8 timmar, jobba 8 timmar och så 8 över till fritid. Den balansen funkar inte så bra på mig har jag märkt. Jag behöver fördela tiden annorlunda för att må bra. Jag funderar på att köpa mig lite tid. Ja det kostar ju i slutänden hur man än gör. Man får betala för allt, pengar eller ohälsa är priset.

Tystnaden bröts just av tuppen i granngården. Han gol så där härligt och ljudligt. Skatorna har vaknat och schackar där ute, letar väl kanske efter en brödbit eller annat som folket kastat ut. Sådana ljud som jag blir glad av. Äldsta sonen kommer på lunch idag, det blir jag också glad av. Verkar bli en bra dag denna söndag. Nu säger vi By-By till Januari och Välkomnar Februari, en månad full av härlig och dyrbar tid.

3 kommentarer:

 1. Så skönt det låter, låter som om du är tillbaka på banan igen, som man säger! Härligt, inlägget osar optimism! Och ja, tidsfördelningen, vad gör man åt den, jag har aldrig varit bra på det där. Sovit som en kratta sen jag föddes och så är det fortfarande.....och nu känns det som om det skulle vara alltför svårt att försöka ändra på det. Ha en riktigt fin söndag!
  Kramar

  SvaraRadera
 2. Ja, bye-bye till Januari, tack och lov! Det är inte alltid lätt med 8-8-8 balansen... Speciellt inte om man lägger på den där halvtimmen man har för rasten och i ditt fall 1 (?) timmes restid varje dag... då blir det 9,5 timme jobb... Förlåt, nu var jag nog negativ fast jag menade att vara realist... ;)
  Kram/maria

  SvaraRadera
 3. Skönt att höra att du mår bättre.
  Vackra tulpaner, min favoritblomma :)
  Kram Pia

  SvaraRadera

Tack snälla för din kommentar! Blir så glad för dina tankar!