torsdag 10 december 2015

Om personlig utveckling,

Det här med att arbeta i team är minsann inte det allra enklaste. Inte det allra svåraste heller men det finns faktiskt lite knep och annat att ta till. Vadå då? Kanske en del undrar. Jo men alla i ett team är ju unika och värdefulla tänker jag och har massor av idéer. Det svåra är ju att få ihop allt det till något positivt och drivande.

Till något som leder till ett mål eller till lönsamhet. Det sista gäller inte på mitt jobb men förmodligen på många andra arbetsplatser.  Under min utbildning inom idrott och motionsledarskap så läste vi en hel del om teambildning, jättespännande och roligt faktiskt. Jag kände att jag utvecklades enormt som person då. På terapeututbildningen så fortsatte jag att läsa om teambuilding som i mycket och stort faktiskt handlar om friskvård. Om man inte känner sig som en i laget så mår man kanske inte så bra och ja i slutänden kan ohälsa och sjukskrivning vara ett faktum. 

Nu är ju inte jag chef på något sätt men om man nu har lärt sig något om just grupper och grupprocesser så är det svårt att inte tänka på det eller ha synpunkter omkring det. Men jag är ändå en typ av ledare, en pedagog som arbetar med grupper hela dagarna och då är det ju bra att ha lite kunskaper. Är du nyfiken på detta så kika in på lexeq.se
4 kommentarer:

 1. Det är inte lätt alls det där med team samarbete. Det kan vara väldigt kul men också svårt. Kram Pernilla

  SvaraRadera
 2. Spännande! Jag har själv lämnat chefsjobb till förmån för ett jobb där jag är en i mängden. Ett lyft för mig! Inga fler nätter där jag vaknar och funderar på om jag gjort rätt eller fel eller hur jag ska lösa något. Jag går till jobbet, gör mina saker, går hem och sover gott. Fantastiskt! Lönen? Ja, den är avsevärt lägre, men sedan när är pengar allt? Bättre livskvalitet och pengar har jag så jag klarar mig. Trodde jag kanske skulle ångra mig men det har gått drygt två år och fortfarande har inte en sekunds ånger funnits.

  SvaraRadera
 3. Intressant med teamwork. Ibland svårare än man tror... Det är ganska skönt och mer lätthanterbart nu när vi är "egna" och färre personer som ska vara med och besluta. Dessutom ingen chef över huvudet!
  Önskar Dig en fin fredag, kram Kate

  SvaraRadera
 4. Tack för tips. Kram Anette

  SvaraRadera

Tack snälla för din kommentar! Blir så glad för dina tankar!