söndag 6 december 2015

Andra advent!

Då tänder vi det andra ljuset, eller egentligen så tänder jag ju hur många ljus som helst nu på eftermiddagen. Tänder och sitter i soffan och myser lite. Tittar på mina nya stakar i fönstret och känner att dom passar bra in här hos oss. 

Jag har på sista tiden upptäckt att jag jagar en stil och att jag försöker göra om mitt hem till något som inte riktigt är jag. Då blir det STOPP i huvudet och så gör jag inget alls och sitter och är missnöjd. Så kan man ju inte ha det. 

Det är just det där med vad jag ska välja.. Torparstilen, som ligger mig varmt om hjärtat eller lantlig och lite rustik stil som också passar rätt bra in. Fast jag gillar det där råa lite fabriksstilen också och den klassiska nordiska rena inrednings stilen  och Herrgårdsstilen. Hjälp!  Precis så som jag är för övrigt.. Jag gillar ju allt, vill testa nytt och skulle aldrig kunna bara göra en endaste sak  dag ut och dag in. Svårt att förklara, kanske jag har en liten diagnos på riktigt. 

Vi har i alla fall tagit en lång och ganska så rask promenad i regn och blåst. Väldigt skönt och uppfriskande faktiskt. Inte för att jag blev klokare på vilken stil jag ska satsa på men det känns skönt att sjunka ner och bara vara efteråt. Alla konstiga och jobbiga tankar känns med ens lite enklare, så är det. 

10 kommentarer:

 1. Fina ljusstakar, ger mig nästan en liten känsla av de där röda kulljusstakarna som fanns hos min mormor :-)
  Det där med inredning är svårt! Även jag har letat och letat, men konstaterade till slut att huset får styra. Jag älskar ju vårt hus och dess stil, bara att anpassa inredningen därefter. Det mesta köper jag ju begagnat och renoverar så som jag vill ha dem.
  Jag försöker komma på hur helheten på ert hus ser ut. Är det inte lite "torpaktigt", så där härligt lantligt? Med lite drag av New England.
  Hoppas att du hittar dig själv i inredningsdjungels så att du slipper vara missnöjd. Vi vill alla ha en glad och nöjd Pia :-)
  Ha de bäst. Bamsekramen, Catarina

  SvaraRadera
 2. Det ser iaf väldigt mysigt ut! Man ska gå på det man trivs med, hälsar en som fullständigt saknar stil. Iaf EN stil... ;-)

  SvaraRadera
 3. Det ser himla mysigt ut! Jag tycker att du har DIN stil, Pia! Den känns som en blandning av det du räknar upp... Lite, lite "allmogeaktigt" åt Dalarna-hållet (du gillar ju Dalarna, eller hur?) blandat med lantligt/torparstil (du bor ju på landet, eller?) och så inslag av lite industri (så det inte blir för gulligt...) som bryter av tillsammans med en aning marint (för du gillar ju havet!)
  Det där med vår whiskyhörna... den "dog ut" när fåtöljerna försvann därifrån, och det blev inte detsamma efter att vi fick till uterummet. Väggen ska ändå bort när vi förstorar rummet ;) Men jag gillade också hörnan från början :)
  Kram/Maria

  SvaraRadera
 4. Mysigt med alla tända ljus av olika slag nu. Här hemma har jag ljusslingor överallt också ;) Jag gillar också lite olika stilar. Kram

  SvaraRadera
 5. Jag håller inte en och samma stil utan blandar med saker som jag gillar. Visst är det en mysig tid nu, bara lite snö som fattas.
  Kram Helena

  SvaraRadera
 6. -Du har en blick som jag inte har. ((Tack Grymlings för att ni satte en text som passar så bra på min fru)

  SvaraRadera
 7. Hahahaaaa... måste börja med en stor eloge till din mans gulliga kommentar...;)

  Sen tar vi HEEEEEEEJSAN!!

  Jag fnissar lite för jag tror de flesta av oss inredningsnördar har lite samma dilemma....
  man gillar alla möjliga olika stilar och har svårt att välja...
  Men måste man välja en då??

  För några år sedan la jag ner det där och struntade i fall jag följer någon stil....struntar faktiskt i om jag ens har en röd tråd.... det blir som det blir. Man sa ju inreda sitt hem med saker som man själv tycker om...
  Inte för att de ingår i en speciell stil.
  Jag tycker ditt vardagsrum ser jätte mysigt och inbjudande ut. Jag föredrar ju det där mysiga personliga framför stort kalt och stramt...
  Så älskar jag ert stora fönster och vad fin stjärnan blev där...visst är det den som du gjorde?
  Hjärtljsusstakarna passar som handen i handsken..
  Kram på dig tokfia!
  Katarina

  SvaraRadera
 8. Såå mysigt med massa ljus tända. :-) Här hemma blandar jag både nytt och gammalt, så man kan väl säga att jag har min egna lilla stil. :-) Kramizz Laila

  SvaraRadera
 9. Oj så mysigt ni har hemma! Stjärnan i fönstret är jättefin! :-)

  SvaraRadera
 10. Är det svårt att välja kan du ju ha en stil i varje rum :-) Eller så gå på magkänslan och välj det som ligger dig varmast om hjärtat. Man kan tycka många stilar är snygga/vackra, men de ska liksom passa in också. Lycka till!
  Kram Helén

  SvaraRadera

Tack snälla för din kommentar! Blir så glad för dina tankar!