fredag 20 november 2015

Pias Pak Choi & Laxpanna.

Den här veckan har det pratats en hel del på tv om matsvinnet och hur man kan ta till vara på rester. Jag skulle hitta på något att äta till mig själv. I kylen fanns det några skivor kallrökt lax som jag fyndat för halva priset, pak choi, champinjoner, vitkål och rödlök. 

En bit färsk ingefära, lite lime och en halv gul paprika. Jag älskar Asiatisk mat och wokat kanske kunde passa bra. Japp det fick det bli.

På matmässan så fick vi med oss den här goda balsamvinägern med fikon. Den kanske skulle passa bra. 

 Så jag hackade och strimlade, öste i allt i stekpannan utom laxen. Klickade i lite smör för svampens skull. 

Pressade i lite lime, en skvätt balsamico, salt och så laxen sist men inte minst. Nu skulle det bli spännande att smaka.

 Jo men .. Ja det blev inte tokigt alls. En liten klick crème fraiche med wasabi toppade jag med.


Kanske en kommande fredagsmiddag?

4 kommentarer:

  1. Middagen är räddad! Ser verkligen gott ut och kul med lite nytt på matbordet - tack för tipset Pia :)
    Bästa fredagen till dig, vila och njut av dagen...
    Kram Titti

    SvaraRadera
  2. Mmmm så gott. Hoppas du har en skön kväll. Kram Anette

    SvaraRadera
  3. Men åh så gott, jag älskar lax.
    Önskar dig en fin lördag.
    Kram Pia

    SvaraRadera
  4. Det såg gott ut tog fram lax men visste inte vad jag skulle göra ikväll sååå tack !!!!!
    KRAMISAR Sanna

    SvaraRadera

Tack snälla för din kommentar! Blir så glad för dina tankar!