fredag 13 november 2015

Kakel, kakel på väggen där...

Säg mig vad som vackrast i världen är. 

 Jag gillar verkligen kakel, tycker det är vackert, lätt att hålla rent och så är det beständigt på något vis. Fogarna kan ju bli lite fula och så men kaklet är lika fint hela tiden tycker jag. Vi har kakel ovanför köksbänken i köket som ju har suttit ett tag. Snart är det tid att byta bänkskivor och vitvaror och då skulle jag vilja byta ut kaklet också. Nej det är inga som helst fel på det som sitter där för som sagt det är beständigt. 

Marakesh mix 16x16Marakesh mix 16x16Marakesh mix 16x16Marakesh mix 16x16
Ibland så tänker jag vitt, ibland lite mer mönstrat men vad är finast i längden? Jag vet inte alls. Jag letar inspiration lite här och var. Blir samtidigt jätte sugen på att kakla i badrummen. Sätta in ett bubbelbadkar, ha det så där modernt och fräscht. Nya handfat lite annat stuk på dem än de vi har.

Jag skulle kunna ha klinkers på golvet i vissa rum med golvvärme, tycker om den ytan på riktigt. Maken tycker inte om klinkers men drömma får man väl i alla fall. Kakla, eller sätta kakel är ju en sak som jag faktiskt kan göra själv. Jag har kaklat ett stort badrum, en dusch hörna på vårt lilla wc, 

köket här hemma, köket där min son bodde innan och så våra egna kök så klart. Oj jag glömde ju nästan duschrummet i bastun. 

Så bara jag bestämt mig för vad jag ska ha så ska det bli en enkel match att sätta upp det. Här är det rea just nu. Kika in om ni törs.


6 kommentarer:

 1. Vad duktig du är som kaklar själv. Jag är så nojjig att det ska bli snett :-)

  SvaraRadera
 2. Jag älskar vitt kakel eller marmor. Men vitt känns väldigt klassiskt
  Kram på dig

  SvaraRadera
 3. Åhh kakel är så praktiskt och vackert också! Jag hade italiensk sjösten i mitt förra badrum (kakelplattor) och jag älskade varenda platta som skiftade i färg och struktur. Kanske vågar jag kika in på sidan hi hi...
  Varm kram till dig Pia!
  Titti

  SvaraRadera
 4. Ja visst är det snyggt med kakel! Jag tokgillar de marockanska varianterna, men väljer helst vitt eller något annat "bestående" ;) Tråkigt... visst, men det är dyrt att kakla om ;) Och lite omständigt med, för den delen :)
  Kram och trevlig helg!
  /Maria

  SvaraRadera
 5. Vist är det snyggt. Jag gillar stilrent och lite basic. Kram Anette

  SvaraRadera
 6. Skulle nog välja en basic som håller i längden, inte något på mode... Klinkers p golvet har jag haft, så nej tack till det... Alldeles för hårt för mig.
  Hoppas du får förnya dig...
  Lördagskram från Kate

  SvaraRadera

Tack snälla för din kommentar! Blir så glad för dina tankar!