måndag 30 november 2015

Jansson i nytänk...


Janssons frestelse äter inte jag så ofta. Det blir till påsk och jul. Nu hittade jag ett recept på janssonpaj som jag var tvungen att testa. Ingen potatis i den vilket passar mig perfekt. Jag bytte ut vetemjölet mot pofiber och soyamjöl för att få en LCHF variant. Smakade förträffligt bra. 


En annan sak som är bra är dessa portionspajformar. Då kan man ju ha olika fyllningar efter tycke och smak.

Här kommer receptet:
Pajskal:
2 dl pofiber +1 dl soyamjöl
eller 3 dl vetemjöl för vanlig pajskal
100 gram smör
3 msk vatten
Knåda samman till deg och platta ut i pajform
Låt stå kallt i 30 min. förgrädda 10 min 200 grader

Fyllning:
1 burk ansjovisfilé (125 gram)
150 gr. riven västerbottenost
4 ägg
2 dl gräddmjölk
svartpeppar 
Fördela ansjovis och ost i skalet häll över ägg/mjölk blandningen
Grädda klar i 175 grader ca 25 min.
servera med lite picklad rödlök och dill.




3 kommentarer:

  1. Jag älskar Jansson... spännande variant!

    Kramar från Eva-Mari

    SvaraRadera
  2. Mmmm, den pajen lät riktigt god. Måste jag prova någon gång.
    Ha de bäst. Kram, Catarina

    SvaraRadera
  3. Kul att testa nytt. Jag älskar Janssons. ...mums. kram Anette

    SvaraRadera

Tack snälla för din kommentar! Blir så glad för dina tankar!