torsdag 3 september 2015

Porten in till garaget.

Ni som läser bloggen minns kanske den där förskräckligt fula garageporten som vi har. Den har ju inte alltid varit ful men solen har blekt den blåa färgen och jag hade till och med köpt hem färg för ommålning. Julivädret var ju inte precis målarvänligt tycker jag. Det är inte bara måla som behövs utan lagning av uppbruten list också. Vi vill ha den vit och slippa ha den där regeln som extra lås.
På förra huset hade vi en vipp port med den där lite farliga fjädern. Redan då var vi sugna på en sådan där som man kan öppna via en fjärrkontroll. Har sett på tv att det finns Ha Ha! 

via
 
Tänk när man kommer hem sent en kall vinterdag och det är mörkt och snöigt. Ja då halar man bara fram kontrollen och trycker på "Sesam öppna dig" Kollade runt lite för skojs skull och hamnade här. 

Drömmar och visioner måste man ha och det kostar ju inget alls som tur är. Tänk ifall man skulle råka vinna en slant, ja då är man ju redan färdigplanerad liksom. Bara att lägga in en beställning direkt. Tills dess så får den gamla duga och med lite färg och snickerier så blir den nog fin igen.
 
 

7 kommentarer:

 1. Jag tycker er garagedörr är riktigt charmig! Kram

  SvaraRadera
 2. Tycker det är fint med äldre slagdörrar på garage. Vi hade det när vi flyttade in, men eftersom vi har ett sånt där garage under huset är det ju en backe utanför. Den backen har nog ändrat sig med tiden och dörrarna blivit nötta i hörnen. Inte så lite nötta heller, grannens katt trodde det var en kattlucka ;-)
  Numera har vi en "garageport" men utan fjärrkontroll. Inte lika fint, men mer praktiskt :-)
  Ha en underbar semester med maken på fjället. Kram, Catarina

  SvaraRadera
 3. Jag tycker att den blå dörren är fin, det är något särkilt med gamla dörrar i blekt färg.

  En fin helg till dig Pia!

  Kram Jenny

  SvaraRadera
 4. Om jag ska vara riktigt ärlig tycker jag nog er blå dörr är bra mycket charmigare än en vippig! Och den där tvärslån man trär i ringarna är jättefin!
  Agneta kram

  SvaraRadera
 5. Ingen fara med den, den fungerar ju eller hur?!
  Ha nu en riktigt härlig helg Pia...
  Kram till dig,
  Titti

  SvaraRadera
 6. Med lite färg och kärlek så kommer den bli som ny igen.
  Kram Pia

  SvaraRadera
 7. Er dörr är supercharmig tycker jag men förstår vad du menar. Jag har fjärrstyrda garagedörrar och det är ju bara SÅ HIMLA PRAKTISKT!! Framför allt när det kommer hällregn och man har massor i bagageutrymmet, vips så är man i garaget, perfekt :)

  Kramar aka

  SvaraRadera

Tack snälla för din kommentar! Blir så glad för dina tankar!