lördag 19 september 2015

Lycka kan vara en kotavla och några äpplen.

Hösten är ganska så härlig ändå om man tänker efter. Äpplen och äppelkakor med vaniljvisp. Hur gott är inte det på en skala? Om man frågar mig så är det en 10 poängare. Älskar den där mixen av äpplen, kanel, socker och vanilj. Det är såååå sjukt gott! Jag var hemma hos en vän och fick äpplen, ja inte bara äpplen utan en kotavla också.
 
 
 Meeen så glad jag blev.  Ni anar inte.. Att få komma in i deras nedlagda ladugård och se allt det där gamla och fina. Titta här vad jag hittade, sa min vän, kotavlor. Alla kossornas namn stod där så fint och så fanns det några tomma.  Jag fick en.. Wooow vilken lycka. Fattar ni?? Nej jag förstår. Klart att man inte fattar det. Det gör man inte fören man får en liksom.. 10 poäng på den också.
 
Min äppelkaka med mandelmjöl, steviasocker och kokos var perfekt. Som sagt inte bara en 10 poängare denna härliga lördag.
 
Mina sista 10 poäng går till husvagnen. Den där gamla skrutten som vi älskar så mycket. Våra planer var att dra ut den till kusten för att njuta lite av fåglar och sensommarfägring.
 
 Men vi beslöt att stanna hemma i lugn och ro. Städa lite i husvagnen, göra höst i trädgården och bara vara. Man kan väl ändra sig för sjutton.
 
 
 5 kommentarer:

 1. Har sett de där fina kotavlorna i en inredningstidning.
  Kram och härlig lördag!

  SvaraRadera
 2. Men så sugen jag blev på äppelkaka! Mandelmjöl är så gott till pajdeg och annat gott. Har också en vän inna som har flera ladugårdar. På en loppis fick hon se en kotavla och undrade vad man har en sån till och för 160 kr? Vi har inte riktigt samma inredningsstil som du förstår. Jag upplyser henne om kotavlornas charm varpå hon säger: men det har vi fullt av hemma. Typ 40-50! Jag fick ett par...
  ha en fortsatt skön helg!
  Kram / RosMarie

  SvaraRadera
 3. Underbart inlägg Pia! Man riktigt känner all lycka!
  Kram/Maria

  SvaraRadera
 4. Så härligt med en hemmahelg, med äppelpaj dessutom. Kan ju knappast bli bättre :-)
  Ha de gott. Kram, Catarina

  SvaraRadera
 5. Galet gott med äppelpaj, mer än 10-poäng....... SV Jag skulle inte byta ut pofiber mot potatismjöl då potatismjöl innehåller många snabba kolhydrater. Jag köper pofiber på Maxi, kolla med din butik, de kan med all säkerhet ta hem till dig. Kramisar Tina

  SvaraRadera

Tack snälla för din kommentar! Blir så glad för dina tankar!