lördag 19 september 2015

Gott i skafferiet.

Eftersom vi odlar en hel del så måste man ju ta hand om det också. Hmm jag känner att jag inte riktigt hinner med i svängarna eller så är jag helt enkelt lite lat. Nåja nu har i alla fall maken kokat in rödbetorna och gulbetorna.

Noga utvalda smaksättningar minsann. Egenodlad pepparrot och så orientaliska kryddnejlikor och ingefära. Fast allt blev ju rött eftersom han blandade.
Jag kan ju inte säga något om det egentligen, fast visst hade varit spännande med en burk gula.  Förresten, när jag tänker efter så är jag inte alls lat, utan jag gör annat som städar tex. Har farit fram som en galning här på morgonen med dammtrasa, snabeldrake och skurmopp. Plockat och sorterat veckans posthög, klädhög och andra högar av ting som samlas på bänkar och stolar. De andra i familjen kallar det för "att flytta på saker" Känner mig riktigt nöjd. Nöjd med det mesta faktiskt som tex. att ha goa inlagda rödbetor i skafferiet.


Nu ska jag till en god vän och plocka äpplen. Någon som kan gissa vad det blir för efterätt ikväll?

3 kommentarer:

 1. Mmmm heminlagda rödbetor är så gott :-) Jag håller med dig att det hade varit kul med röda och gula var för sig, men det får väl bli ett annat år :o
  Mmm, äppelpaj med vaniljsås kanske ;-)
  Ha de bäst. Kram, Catarina

  SvaraRadera
 2. Vad härligt att ha egenodlat! Nu får ni njuta hela vintern till nästa säsong, härligt!! Och fin fin inspo i förra inlägget, me like!!

  Kramar aka

  SvaraRadera
 3. Åhh hur gott är det inte med rödbetor?! Egenodlat och allt lyckliga dig! Jättefina bilder också...
  Ha en finfin kväll!
  Kram Titti

  SvaraRadera

Tack snälla för din kommentar! Blir så glad för dina tankar!