måndag 3 augusti 2015

Lite trädgård.

Idag blir det lite (läs mycket) bilder från vår trädgård. Woow vad det växer och frodas. Vattna har vi ju knappt behövt, jo i vissa krukor men inte annars. Det har skötts automatiskt.
 
Vaknade med en lätt förkylning och känner mig tung i kropp och knopp så det får bli lugna gatan idag. Lägga mig i solstolen och njuta av sol och blommor. Svårare än så behöver det inte vara faktiskt.
 
Gräsmattorna brukar vara lite så där fnasigt torra och gulbruna och inte behöva klippas den här tiden på året. Men grönare än så här kan den väl knappast inte bli.
 
 Tagetesen samsas med solroser och gräslök i lådan.
 
 Många krukor blir det...
 
Stjärnmagnolian trivs och växer bland tobaksblommorna. Krassen har börjat blomma och jag kan inte tänka mig ett år utan krasse. Det finns fler som gillar krasse, kan vara sniglar men jag tror mer på tvestjärtar.
 
 Ja dom gillar allt möjligt. Hål i änglatrumpetens blad också. Det gör inget, jag delar med mig. Önskar att jag kunde dela med mig av den ljuvliga doften till er.
 
 Dill är inte bara gott utan makalöst vackert också.
 
 Vidjehortensian blommar på trots att den får mycket stryk av snön som bryter av grenarna. Det verkar inte spela någon roll alls.
 
Stormhattarna är två meter höga och vilken härlig blå färg, vilken av alla blåa nyanser som är blåast eller vackrast kan jag inte svara på. Allt är fint på sitt eget sätt.
 
Ja det var allt för idag, nu väntar solstolen på mig.
 
(I fall någon undrar så kör vi med hönsgödsel och kogödsel 2 ggr/år våren och juli och så har jag petat ner lite långtidsverkande gödning i vissa stora krukor, Gräsmattorna gödslar vi inte alls.)
 
 
 
 
 

5 kommentarer:

 1. Så fint ni har det! En riktig idyll. Kram

  SvaraRadera
 2. Oj ,oj......och jag som tycke min trädgård blomstrar i år.
  Men din är ju något alldeles fantastisk........................

  Skönt i alla fall att man sluppit vattnandet som mycket denna sommar, alltid något positivt med regnet......

  Önskar dig en fortsatt fin sommar,
  kram Anneli

  SvaraRadera
 3. Åh, Pia.... eran trädgård är helt otrolig! Så vackert!!!! Ja, visst är gräsmattan ovanligt grön i år ;) Gödsla är jag dålig på... Ska komma ihåg sånt... Stormhattar är så vackra! Visste inte att de kunde bli SÅ höga??!! Men visst är de väldigt giftiga? Skulle vilja ha sådana tillsammans med någon kläder-ros på den vita tråkiga gavelfasaden mot gatan. Men vet inte om jag törs sätta sådana?
  Krya på dig! Har du semester denna veckan med, förresten? Jag börjar på onsdag... det var den semestern, och den träffen...
  Kram/Maria

  SvaraRadera
 4. Så fint du har! Frodigt och färgglatt:) Nu hoppas vi på vackert väder framöver!

  Kramar från Eva-Mari

  SvaraRadera

Tack snälla för din kommentar! Blir så glad för dina tankar!