torsdag 23 juli 2015

Smakförhöjare.

Jag roade mig med att röja lite ute i växthuset. Där kan man alltid slå ihjäl några timmar. Jord och skräp från växter som står där inne och annat kolijox finns det gott om. Jag är rysligt bra på att ställa och lägga saker där så länge, ska ta bort det sen.
 
Just det plötsligt blir det sen, och då har man massor att fixa med. Kolla in den gamla stegpallen. Det vita plasten som satt ovanpå hade spruckit så vi tänkte kasta den först. Nu tycker jag den blev ganska så fin. Den får hänga med ett tag till.
 
✿✿✿✿✿
Nu var det ju örter och sånt som förhöjer smaken lite det skulle handla om idag.
 
Basilikan ser fin ut och rosmarinen tar sig sakta men säkert. Persiljan ska jag plantera ut sedan för den är ju tvåårig. Jag har plockat lite backtimjan som ska få torka och några kvistar pepparmynta (sägs vara lugnande) Det luktar tandkräm där inne nu. Ha Ha! Tänkte testa att brygga te på det.
 
 Oreganon är redan torr så den ska smulas och packeteras. Jag har också en tuva citronmeliss eller hjärtansfröjd som den också kallas. Den är också lugnande. Kan jag verkligen behöva.
 
  En annan sak som höjer smakerna är ju morot. Mums! Det blir det som tillbehör till middagen, Dala-wok med pasta. Jag visar i morgon vad det är för något.
 

 
 

4 kommentarer:

 1. Skulle gärna vilja ha ett växthus med en massa såna godsaker men det är ju mycket jobb också... KraM Suss

  SvaraRadera
 2. Jamen hallå där!
  Nu har jag läst ikapp..;)
  Himmel så mycket kryddor du har..jag blir impad... å morötter...haha det har jag med satt men jag kan verkligen inte...morötter är inte min grej alls... de kommer nog för tätt eller jag gallrar nog int för det blir bara orangea rötter typ....hihi smala som tändstickor... men det ser ju fint ut i sålådan...;)
  Åå tänk att du öppnade loppisen till sist...bra där!!
  Å häftigt att hitta bortglömda pengar....TACKAR säger man då...
  Så har du supersnygga kläder å va duktigt med en massa morgon pw.... jag har i alla fall varit ute på en sw i dag....;) (slow walk..;)
  Nix nix...hämta dottern var det ja..
  Ha en toppenkväll!
  Kraaam Katarina

  SvaraRadera
 3. Så mycket härliga örter, måste dofta ljuvligt hos dig! Jag har också börjat smyg-skörda morötterna. Mmm så goda de är!
  Kram/Maria

  SvaraRadera

Tack snälla för din kommentar! Blir så glad för dina tankar!