lördag 6 juni 2015

Nationaldag i dag.

Morn morn på er. Ska ni fira nationaldagen? Jag vet inte riktigt hur jag ska göra eftersom det inte finns någon tradition runt den här dagen i vår familj/släkt. Så jag låter bli att fira, ja jag kanske inte struntar i att det är vår nationaldag men jag gör ingen stor affär av det heller. Flaggan som sitter på växthuset, ja den sitter där jämt men visst jag kan väl ta en bild.
 
 Föresten kan vi väl kika in där lite. I dag tänkte jag plantera ut mina små plantor och hoppas att frosten är över för säsongen.
 
Jag har strosat runt lite där ute som vanligt i pyjamas. Mest för att bli på bra humör, det brukar funka.
 
 
Vem kan väl vara sorgsen och vemodig när det är så himla vackert? Visst måste man dra lite på smilbanden när man ser att det kommer en solros i pelargonen. Visst är det roligt när man ser det där gamla fula som plötsligt blir fint och vackert på något märkligt sätt.
 
Eller när man ser att några av petuniorna inte blev svarta utan mörkrosa. Perfekt blandning ju.
 
Ok jag fnissar lite extra mycket åt basilikan också. Wooow vilken stor planta va? Här ska det göras pesto. Ha Ha!
 
 En liten flitig Lisa och några tobaksplantor i vaniljgult kan göra mig riktigt lycklig.
 
Sedan är man igång liksom, humöret växlar från halvgråt till belåtenhet och lycka. Så med en enkel tulipan uppå bemärkelsedan..
 

 Ja du gamla du fria du fjällhöga nord. Nu kör vi lördag tycker jag.
 

4 kommentarer:

 1. Tack fina du för dina gulliga ord om min trädgård, det värmer!

  Vi brukar inte fira nåt speciellt just på nationaldagen, mer än att ett av barnens kusiner fyller år då, så vi åker alltid på födelsedagskalas. Så tårta äter vi därmed alltid ;)

  Du verkar inte helt glad.. tur vi har våra trädgårdar som ger oss så mycket när man är lite nere eller vilsen i livet av olika orsaker.

  Kram!
  Gunilla

  SvaraRadera
 2. Nä, den går ganska obemärkt förbi här, Nationaldagen, jag har inget förhållande till den ännu. Den ligger liksom lite fel tycker jag, borde vara nånstans vid Midsommar, men det är bara som jag tycker. Vi har så många norrmän här omkring, bor ju inte sååå långt därifrån, så jag känner mer för 17:e maj, jag.
  Så många fina odlingar du har! Imponerande.
  Agneta kram

  SvaraRadera
 3. Mjaa, inte firar jag väl direkt! Lördag, lite god mat och dryck som vanligt...men det har varit en VARM dag, jösses! Blir nog åska i natt!!! Åh så fint du har det i växthuset med alla blommorna...
  Kram till dig,
  Titti

  SvaraRadera
 4. Hoppas du fick en fin dag! Vi åkte till Steninge i hällregn, var väl så där... Men så fint i ditt växthus, det är så mysigt! Det drömmer jag om, trots att jag helt saknar gröna fingrar!
  Kram

  SvaraRadera

Tack snälla för din kommentar! Blir så glad för dina tankar!