fredag 5 juni 2015

kyckling på fatet..

Lite mat idag för omväxlings skull. Ni som följer mig vet ju att jag sedan års skiftet valt att inte äta kött från fyrbenta djur. Jag väljer fisk och fågel. Varför då? Ja det kan du läsa lite om här. Jag är ju inte helt perfekt men gör en liten insats i alla fall. Många bäckar små...Så tänker jag.
 
 
 Jag försöker dessutom att minska rejält på kolhydraterna. Då återstår massor av grönsaker kan man lugnt säga. Här kommer en rätt som jag gillar skarpt. Helstekt kycklingfilé med kålrots strips och sallad. Egenodlad sallad fast med köpta tomater.
 
Inga konstigheter alls. Kryddar med salt, svartpeppar och paprikapulver på kycklingen. Drar i lite vitlökshack och timjan på kålrötterna och så toppar jag allt samman med bladpersilja.
 
Det är en favorit hos mig. Tror inte jag skulle kunna klara mig utan bladpersilja, fniss. Ja den växer utanför knuten så klart.
  
Har föresten lärt mig en ny fras nu, buon fine settimana. Det betyder Trevlig helg!
 

2 kommentarer:

 1. Och kålrotsstrips ska absolut prövas, såg ju bara såå gott ut... Fantastiskt vackert Ni er ut att bo,
  och hopas att Dina små, små kliv leder till något bra för Dig. Eller jag är säker på att dt blir något bra i slutänden :)
  Önskar Dig en riktigt fin nationaldag idag, kram Kate

  SvaraRadera
 2. Idag blir det kyckling även här och om jag haft en kålrot hemma så skulle jag göra dina strips för de ser jätteläckra ut!

  Ha en fin nationaldag!
  Kramar från Eva-Mari

  SvaraRadera

Tack snälla för din kommentar! Blir så glad för dina tankar!