lördag 20 juni 2015

Fåtölj för hälsan.

 

Hej hopp! I bland så funderar jag över varför min karriär som friskvårdsterapeut inte gick något vidare. Jag menar friskvård borde ju vara en bra marknad. Att satsa på hälsa i kommuner och på företag har ju visat sig ge goda resultat. Jag hade kanske inte det där lilla extra som behövs för att driva saker och ting upp till toppen. Nåja man ska inte gråta över spilld mjölk. Jag tyckte att det var roligt och tycker det fortfarande. Kan inte släppa den biten riktigt eftersom det är en sorts livsstil.
❤❤❤❤❤❤❤ 
När man läser om all denna stress bland folk så finns det ju enkla lösningar som skulle kunna underlätta. Jag tänker på massagefåtöljer tex.
 

Sano
http://victuseffect.se/


 
Jag menar så klart inte att det löser alla problem, men massage är ett sätt att släppa på spänningar i kroppen. Bäst är att få det av en annan människa eftersom kroppsberöring också är hälsofrämjande. Fast ännu bättre är att man tar reda på vad som gör att man mår dåligt eller ofta blir sjuk. Finns det något som går att lösa och ändra på i sin livsstil.
 

 Det finns det oftast och med hjälp av utbildade människor, så kan man faktiskt komma till rätta med en hel del. Då tänker jag på att man ska göra det innan man brakar in i väggen. Fast nu är det tyvärr så att det är först då som man får hjälp av sin arbetsgivare. Att hantera stress kan man lära sig. Ja kika in här för några tips.
 
 
 
 

9 kommentarer:

 1. Mmm, jag tror nog du har allt som behövs, men kanske inte tillräckligt med tid för att brinna helt och hållet för det, nej, jag har ingen aning. Det är inte lätta frågor det där, svåra beslut att ändra något i sitt liv och är man mitt i snurren så är det väl så att man inte tar sig tid till att fixa till det......komplex fråga. Och ett lite osunt samhällsklimat vi lever i, eller hur? Jag ser bara här nu, när jag skall till affären och sommargästerna har börjat välla in, dom har så bråttom, så bråttom och deras tonläge ligger många oktaver över andras......och dom springer igenom affären med sin kundvagn och ropar efter buffelmozzarellan......eller nåt sånt. Lugn säger jag!
  Kramar

  SvaraRadera
 2. Fina tips, jag tycker nog att jag har bra balans i livet och efterlever de där tipsen rätt bra. Motionen skulle jag kunna förbättra förstås ;-) det är nog det jag prioriterar minst av dessa. Det är väl tur man har det jobb man har. Sitter ju sällan still ;-)
  Kram och ha en fortsatt fin helg!
  Maria

  SvaraRadera
 3. Tänkvärt inlägg Pia! Viktigt viktigt... Bra åsikter i kommentarerna ovan också. Jag borde försöka få en bättre balans i tillvaron, men inte lätt att jobba heltid och plugga halvtid och på det sköta en stor tomt och hus, puh!

  Tråkigt att det inte funkade för dig med jobbet som friskvårdsterapeut men det du lärt dig är ju superbra kunskaper för både dig själv och de dina. Dessutom kanske det kommer möjligheter längre fram :)

  Kramar aka

  SvaraRadera
 4. Dom kunskaperna kan ingen ta i från dig även om det inte fungerade, kanske kan prova igen, längre fram.
  Den där stolen såg väldigt skön ut.
  Tänkvärda ord.
  Hoppas du har haft en skön midsommar.
  Kram Pia

  SvaraRadera
 5. Tänkvärt inlägg och jag hoppas att du orkar satsa en gång till, kanske lite längre fram. Konstigt att just friskvård kan vara lite svårt att nå ut med, eftersom det är en billig och bra livsinvestering, för alla parter!
  Själv har jag "kostat på mig" med flertalet besök hos massören, men kan inte påstå att det är en "skön massage"... men musklerna får sig en riktig genomkörare i nacken och jag hoppas att min spänningshuvudvärk ger med sig nu under semestern.
  Midsommarkram från Kate

  SvaraRadera
 6. Ja konstigt att man inte får hjälp förrän det är försent! Att jobba förebyggande borde vara bättre!

  Du är säkerligen jätteduktig på det du gör, men att driva företag är inte lätt - det är så många faktorer som påverkar om det går bra eller dåligt. Om det verkligen är det du vill jobba med kanske det finns någon annan väg du kan gå? Hur som helst har du försökt och det är det viktigaste!

  Kram Malin som gärna skulle sitta i den där fåtöljen...hela dagen fniss!

  SvaraRadera
 7. Så skönt med massagefåtölj, vi hade en på mitt jobb i 2 månader-döskönt!
  Jag har även på mitt gym" st i damernas omkl. rum) som jag nyttjar ibland!
  Ha en fin kväll, vännen! Kram

  SvaraRadera
 8. Åhh skicka mig fåtöljen tack! Om du vill undvika stress - flytta aldrig! Har toppat allt med en ryggskott också...perfekt!
  Önskar dig en skön vecka Pia!
  Kram,
  Titti

  SvaraRadera
 9. Tänkvärt. Jag tror säkert att du gjorde det hur bra som helst, jag hörde ju dig berätta om det också på bloggträffen, det är ju så mycket som spelar in. Man kan ju alltid prova igen, du har ju en massa erfarenhet!

  Önskar dig en fin dag! Kram Jenny

  SvaraRadera

Tack snälla för din kommentar! Blir så glad för dina tankar!