söndag 26 april 2015

Yoga och annan träning.

 Hejsan! Bara för att inspirera lite så bjuder jag på dessa bilder idag. Ni får skratta om ni vill åt mina valkar, min stora rumpa och putande mage. Jag gör så gott jag kan. Den bästa träningen, det är den som blir av.
 
  Jag visar några övningar som jag brukar göra hemma. Enkla övningar med få redskap och med hjälp av min egen kroppstyngd. Hur mycket ska man göra då? Ja en bra start är att göra övningen 15 gånger, vila lite ( 30 sek.) och så gör man så två gånger till. Det brukar skrivas 3 set * 15 repetitioner
 
Stående framåtböjning, egentligen ska man fatta tag med armarna runt vristerna.
Jag börjar med att värma upp minst 10-12 minuter, kanske gå en PW, jogga eller gå på stället flaxa med armarna och kanske hoppa lite, för att få igång puls och kroppsvärme. Sedan lite yoga, sträcker ut och tänjer kroppens muskler lite.
 
 
Tittut! "Hunden" heter denna övning. Den kan man stå i två minuter.
 
"Omvänd triangel" görs i två minuter den också.
 Det finns massor av övningar att hitta på nätet bara att testa sig fram och jag blir smidigare och starkare för varje gång.
 
Sedan kör jag lite styrka på pilatesbollen. Fötterna på bollen och så kan man göra armhävningar eller rulla bollen med fötterna under kroppen.

 
Sitt på bollen och gör bicepscurl med hantlar eller vattenfyllda petflaskor.
 

Oj Oj! Man kan inte tro att jag har roligt så alvarlig som jag ser ut, fast jag tycker det är jättekul. Är bara väldigt koncentrerad. Fniss!

Man kan också använda ett gummiband, finns med eller utan handtag. Det kan man använda till många övningar liksom hantlarna, jag visar bara några av alla som finns.

 
Kissande hunden, bra för rumpan.
 
 
Här är en övning för bröstmusklerna. För ut armarna åt sidorna och pressa sedan ihop dem framför bröstet så att händerna/underarmarna möts.
 
Nu blir det stretch och dusch. Hoppas att ni tyckte det var givande.

7 kommentarer:

 1. Jösses Pia, jag blir svettig bara jag ser hur du jobbar! Men det där med gummiband har jag faktiskt funderat på... kanske jag ska ta och köpa ett och googla fram lite övningar som passar mig! Tack för påputtningen!

  Ser inga valkar, bilringar och ingen stor rumpa heller!
  Kramar från Eva-Mari

  SvaraRadera
 2. Jättekul med inspiration och exempel på bra övningar! Jag tränar på gym, men det är inte alltid jag vill eller hinner dit, så perfekt att träna hemma då tycker jag!

  Tycker du ser väldigt vältränad ut och ser inte röken av några valkar eller annat!

  Tack för ett inspirerande inlägg!
  Kram Malin

  SvaraRadera
 3. Du ser jättevältränad ut. Bra tips så att man ser hur man ska göra. Jag har mailat dig så jag hoppas att du fått det,
  Ha en fin kväll! Kram

  SvaraRadera
 4. Heja du! Jag ser absolut inga valkar och din rumpa är hur fin som helst. Det ser proffsigt ut. Kram Anette

  SvaraRadera
 5. Härligt inspirerande inlägg! Du ser både vältränad och snygg ut! =)
  Jag försöker lite smått komma igång med hemmaträning, så tack för inspiration och tips!!
  Kram/Maria

  SvaraRadera
 6. Duktiga du!
  Åhhh jag saknar verkligen min yoga :-( Numera är det bara gymmet, golfbanan och trädgården som står för träningen. Alldeles för klent :o
  Ha de gott. Kram, Catarina

  SvaraRadera
 7. Men jösses vad du är disciplinerad och spänstig och vilka rasande snygga överarmar du har! Och sluta tramsa om att du har valkar och grejer, du är jättefin! Den som var sån ändå!
  Agneta kram

  SvaraRadera

Tack snälla för din kommentar! Blir så glad för dina tankar!